TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A Magyar Turizmus Zrt. még májusban írt ki közbeszerzést a belföldi, illetve a külföldi kommunikációhoz kapcsolódó feladatok ellátására egyenként 2 milliárd forintos keretösszeggel. Ez utóbbit nyerte el most a MEC Hungary, amely korábban, más néven már dolgozott az MT Zrt.-nek.

A Magyar Turizmus Zrt. 2 milliárd forint értékű közbeszerzését nyerte el a MEC Hungary Kft. – derül ki az európai közbeszerzési lapból. A kétéves szerződés a Zrt. külföldi kommunikációjához kapcsolódó médiaügynökségi és online szolgáltatási feladatok elvégzésére vonatkozik. A májusban megjelent kiírás szerint a nyertesnek 23 országban folyó kampányhoz kell átfogó médiastratégiát és tervet készítenie, illetve a médiavásárlások és a kampányok értékelése is benne foglaltatik a nettó 2 milliárd forintban.

Az állami cég ugyanekkora keretösszeggel a belföldi kommunikációra is kiírt közbeszerzést, de ebben még nem hirdettek eredményt.

A nyertes MEC Hungary egy nagy nemzetközi kommunikációs- és médiaügynökség leányvállalata, amely a publikusan elérhető beszámolók alapján évek óta sokmilliárdos bevételt ér el, bár tény, hogy a reklámpiac gyengélkedése őket is érintette. A 2008-as 19 milliárdos bevétel 2012-re 8,6-ra csökkent, és tavaly is „csak” 9,7 milliárdot tudtak elérni. A Közbeszerzési Hatóság honlapja szerint az elmúlt szűk két évben 15 közbeszerzésen tudtak győzedelmeskedni, például a Szépművészeti Múzeum, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vagy a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tenderein. Ők nyerték meg 2013-ban a Külügyminisztérium közel 125 ezer eurós tenderét a „Mi lenne, ha nem lenne Európai Unió” című kampányhoz kapcsolódva.

A cég korábban Mediaedge:cia Hungary Kft. néven már nyert médiatervezési és médiavásárlási közbeszererzéseket, amelyeket a Magyar Turizmus Zrt. írt ki. 

A kommunikációs tendereken egyébként a kormányzat kedvenc ügynöksége az I.M.G. Inter Media Group Kft. szokott győzedelmeskedni. Legutoljára a Miniszterelnökség 2,9 milliárdos tenderén nyert el egy 1,5 milliárdos részt.

Szász Péter
mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.