2006. június 7. 05:51

Évente 20-30 milliárd forintos forgalmat bonyolít le az országban működő mintegy 15 iskolaszövetkezet. Magyarországon becslések szerint évente 100-150 ezer diák keresi fel ezeket az intézményeket, hogy így egészítse ki jövedelmét - írja a Napi Gazdaság.

A munkalehetőségek közel 80 százaléka 5-6 szövetkezetnél összpontosul, amelyek felnőtt munkaerő kölcsönzésével, telemarketinggel, piackutatással is foglalkoznak. Számos cég a rugalmasságuk miatt választja az iskolaszövetkezeteket, amelyek képesek akár egynapi munkára is több száz tanulót mozgósítani.

A cégek továbbra is könnyű betanított munkára, adatrögzítésre, telemarketinges munkára és gyorséttermekbe keresnek fiatalokat - mondta el a Napi Gazdaságnak Hadházy Tamás, a Pensum Iskolaszövetkezet munkatársa.

Lépj velünk a növekedés útjára! Kockázati tőke, közösségi finanszírozás / crowdfunding, gyakorlati tapasztalatok hazai és nemzetközi nagyágyúktól és startupperektől! Ismerd meg a legújabb finanszírozási lehetőségeket és a startup-ökoszisztéma fejlődési irányait és lehetőségeit!

Finanszírozás 2019 - startuppereknek kedvezmény, 25 év alattiaknak ingyenes! Részletek és jelentkezés