Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A balatoni térség turisztikai vonzerejének növelésére 85 százalékos uniós támogatást, mintegy 705 millió forintot nyert el Zala megye - közölte a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség.

Az ügynökség közleménye szerint Hévízen közel 70 millió forint összköltséggel a római kori romok zöldfelületi rehabilitációja valósul meg. Az egregyi városrészben - amely az I. század első felétől az V. század elejéig lakott volt - az egyik legjelentősebb császárkori település maradványait rejti a föld.

A fejlesztés után az ingyen látogatható romkert minden korosztály számára biztosít szórakozást. A látogatóknak lehetőségük nyílik korhű jelmezben egy római történelmi sétára, vagy a Bacchus bortúrára, római színielőadásokat vagy légionárius harcászati bemutatókat nézhetnek meg.

A keszthelyi Balaton-parton a sétányok és a közterületek megújításához közel 300 millió forint támogatást nyertek el, a Keszthelyi-hegységben pedig közel 20 millió forint támogatással a helyi természeti és környezeti értékeket bemutató GPS alapú ökoturisztikai fejlesztések valósulnak meg.

A keszthelyi Balatoni Múzeum gyűjteményének a bemutatását új innovatív és korszerű élményelemekkel gazdagítják. Megújulnak a fogadó és közösségi terek, akadály mentesítik az épületet. A földszint és az emelet között lift épül, az aula lépcsőjénél emelőt helyeznek el. A látássérült vendégek számára Braille írásos táblákat helyeznek el.

A Zalavári Történelmi Emlékparkban a Szent Adorján bazilika környékének rendezésével lehetőség nyílik kulturális rendezvények szervezésére, vásárok lebonyolítására, népművészeti árusítóhelyek kialakítására. A Millenniumi Emlékmű pedig többfunkciós kiállító-, rendezvény- és információs központ szerepét tölti majd be. A 86 millió forintot meghaladó beruházással várhatóan 10-15 százalékkal nő a látogatók száma, ami lehetőséget jelent a helyi foglalkoztatás bővítésére is.

Az ökoturizmus, a kerékpáros turizmus fejlesztését segíti elő a 156 millió forint összköltséggel megvalósuló Termál-Völgy-Kis-Balaton Kerékpáros és Ökoturisztikai Szolgáltató Hálózat kiépítése. Hévízen és Zalakaroson kerékpáros központot hoznak létre, kitáblázzák a gyalogos- és kerékpáros túraútvonalakat, pihenőhelyeket, esőbeállókat létesítenek.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.

 

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.