2017. május 22. 12:53

A magyar kormány kedvence dollármilliárdokat kereshetne az amerikai elnök kudarcán.

Kis szünet után ismét bizonyíték került elő arról, hogy Soros György nem csak a Fidesz fejében létezik: a magyar származású dollármilliárdos nagyobb összeget tett fel arra, hogy Donald Trump megbukik, írja az S&P Global Market Intelligence elemzésére hivatkozva a Hvg.

Soros összesen 764 millió dollárt tett fel arra, hogy az S&P 500, valamint a Russell 2000 tőzsdeindexek jelentősen vesztenek értékükből Az első tőzsdei mutató az Egyesült Államok 500 legfontosabb részvénytársaságának értékét adja vissza, míg utóbbi kétezer kis- és közepes vállalkozást tömörít.

A két tőzsdei mutató értéke újabban az egekbe szökött, mivel a Trump által ígért adócsökkentések épp ezeknek a cégeknek hozna komoly megtakarítást. Soros tehát azt várja, hogy Trump még azelőtt megbukik, hogy ezt az adóreformot végrehajthatná, és ezzel a mostani felívelést gyors zuhanás követheti. A Russel 2000 visszaesésére 460 millió dollárral fogadott családi cégén, a Soros Fund Managementen keresztül, míg az S&P 500 ellen 305 millió dollárt tett fel.

Ha Trump idő előtt kénytelen lemondani, Soros dollármilliárdokat nyerne rajta. Egyelőre azonban bukásban van.

mfor.hu