2017. május 22. 12:53

A magyar kormány kedvence dollármilliárdokat kereshetne az amerikai elnök kudarcán.

Kis szünet után ismét bizonyíték került elő arról, hogy Soros György nem csak a Fidesz fejében létezik: a magyar származású dollármilliárdos nagyobb összeget tett fel arra, hogy Donald Trump megbukik, írja az S&P Global Market Intelligence elemzésére hivatkozva a Hvg.

Soros összesen 764 millió dollárt tett fel arra, hogy az S&P 500, valamint a Russell 2000 tőzsdeindexek jelentősen vesztenek értékükből Az első tőzsdei mutató az Egyesült Államok 500 legfontosabb részvénytársaságának értékét adja vissza, míg utóbbi kétezer kis- és közepes vállalkozást tömörít.

A két tőzsdei mutató értéke újabban az egekbe szökött, mivel a Trump által ígért adócsökkentések épp ezeknek a cégeknek hozna komoly megtakarítást. Soros tehát azt várja, hogy Trump még azelőtt megbukik, hogy ezt az adóreformot végrehajthatná, és ezzel a mostani felívelést gyors zuhanás követheti. A Russel 2000 visszaesésére 460 millió dollárral fogadott családi cégén, a Soros Fund Managementen keresztül, míg az S&P 500 ellen 305 millió dollárt tett fel.

Ha Trump idő előtt kénytelen lemondani, Soros dollármilliárdokat nyerne rajta. Egyelőre azonban bukásban van.

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.