2019. május 7. 16:19

Végkielégítés, fizetés és a szabadság megváltásával jött össze a közel 9 millió forintos lelépési pénz.

Áder János köztársasági elnök február 18-i hatállyal felmentette a megbízatása alól Bitay Márton Örsöt, az Agrárminisztérium földügyekért felelős államtitkárát. Bitay Márton felelt azért a földvásárlási programért, melynek során 2015-2016-ban rengeteg termőföldet árvereztek el. A tárca a politikai vezetők javadalmazásairól közzétett dokumentumai között a menesztett államtitkár juttatásai is feljegyzésre kerültek.

Bitay Márton Örs (Fotó: MTI) Bitay Márton Örs (Fotó: MTI)

Ez alapján először is megkapta a február havi, menesztése napjáig számolt fizetését, ami bruttó 777 781 forint, államtitkárként ugyanis havi 1 296 300 forintos fizetésben részesült. Emellett pénzben megváltotta a ki nem vett neki járó szabadságot, amiért 238 400 forintot kapott, a menesztéséig 19 962 forintnyi cafetereria is járt neki. A legnagyobb összeg viszont az államtitkári megbízatásának megszűnésével kapcsolatos kifizetés, ami 7 777 800 forint, a törvény ugyanis ilyen esetekben hathavi fizetéssel egyenlő juttatást ír elő.

Ha mindezt összeadjuk, akkor összesen bruttó 8 793 981 forinttal a zsebében léphetett le az államtitkár.

A közzétett dokumentumból még az is kiderül, hogy tavaly a tárcához érkező Mikulás puttyonya alaposan meg volt tömve, hiszen december 6-án kapott az államtitkár 400 ezer forint értékben ajándék Erzsébet-utalványt. Augusztus 15-én pedig 150 ezer forint ruházati költségtérítést vehetett fel. Bitay Márton sokakhoz hasonlóan egy 2015-ös évjáratú Skoda Superb személyautó használatára is jogosult volt.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.