TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2006. július 4. 09:01

A magyar tenger nem drágább a legnépszerűbb európai tengerpartok, illetve a Balaton versenytársainak számító tavaknál, derül ki a Magyar Turizmus Zrt. kutatásából. A legolcsóbb desztinációnak Bulgária és Törökország számít, míg a franciák és az olaszok számítanak a legdrágábbnak.

Elmondható, hogy a Balaton - az általános vélekedéssel szemben - továbbra is olcsóbb versenytársainál, csupán a bulgáriai és a törökországi árak hasonlóak a hazaiakhoz. Ezt a Thomas Cook által végzett kutatás is alátámasztja, amely szerint a legolcsóbb európai nyaralóhely Bulgária, de Törökország is az olcsó célpontok közé tartozik. A kutatás eredménye szerint ezen desztinációkban a szállással együtt naponta 34,73 euróba, illetve 48,62 euróba kerül a kinttartózkodás.

A vizsgált országok közül az elmúlt évekhez hasonlóan a legdrágább Franciaország, elsősorban a szálláshelyek tekintetében, ezt Olaszország követi a rangsorban. Ezek az utazások esetén az árak átlagosan 2,5-szer magasabbak a balatoniaknál. A Wörthi-tó és a Garda-tó szintén a drágább desztinációk közé tartoznak, a középmezőnyt Portugália, Görögország, Spanyolország és Szlovénia alkotják.

Horvátország a legnagyobb vetélytárs

Kiutazó forgalmunk szempontjából a legnagyobb vetélytársunknak számító Horvátországban európai viszonylatban átlagosnak mondhatók az árak. Az Adrián ugyanakkor a Balatonhoz képest továbbra is másfélszer magasabb árakat figyelhetünk meg. Horvátország elsősorban a szállásdíjak tekintetében drágább hazánknál, az éttermi és kávéházi szolgáltatások árai nem sokkal magasabbak az Adrián, mint a magyar tengeren. 2004-ben az országok rangsora közel hasonló volt, a spanyolországi árak azonban csökkentek, míg Olaszország és Horvátország valamivel drágább lett - derül ki a Magyar Turizmus Zrt. sajtóközleményéből.

Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.