2017. augusztus 26. 18:10

Minden idők egyik legnagyobb pénzeket megmozgató összecsapása lesz a hétvégén az ökölvívó szupersztár, Floyd Mayweather Jr. és a legismertebb ketrecharcos, Conor McGregor összecsapása. Természetesen a fogadóirodák is szeretnének minél nagyobbat kaszálni az eseményen.

Magyar idő szerint vasárnap hajnalban csap össze a küzdősportok jelenleg talán két legismertebb alakja a korábban veretlenül visszavonult bokszbajnok, Floyd Mayweather és az MMA sokak által legjobbnak tartott harcosa, Conor McGregor. A küzdelem valószínűleg a történelem egyik legmagasabb bruttó bevételét eredményező mérkőzése lesz, az ESPN becslése szerint 606 millió dollárt hozhat. Ez alig fog elmaradni az eddigi rekordot jelentő Mayweather és Pacquiao közti 2015-ben rendezett összecsapástól, amely 624 millió dolláros bevételt generált.
 
A bokszmérkőzést óriási felhajtás kíséri, ami részben a résztvevők személyének, részben pedig annak is köszönhető, hogy a legnézettebb amerikai sportágakban még nem kezdődött meg a bajnokság. A felfokozott médiafigyelemnek köszönhetően pedig a fogadóirodák is mindent megtesznek annak érdekében, hogy minél többen tegyenek fel téteket a meccsre.
 
A rekorder átlagfizetések sehol sincsenek Mayweatherék pénzéhez képest

Nem meglepő, hogy a győztes személyére is nagyon sokan fogadnak. Az esélyek Floyd Mayweather mellett szólnak, ő az eddigi karrierje során mind a 49 mérkőzését megnyerte, szemben McGregorral, aki ugyan kiváló harcos, ám ökölvívásban ez lesz az első hivatalos meccse. A ring számos korábbi csillaga, így Mike Tyson és Oscar De La Hoya is úgy vélik, hogy McGregor, aki beleegyezett, hogy az ökölvívás szabályai szerint harcoljanak, ezzel egyúttal felvállalta a kudarcot is.
 
Ennyi pénzért persze ki ne tette volna, hiszen a várakozások szerint bármi is lesz az eredmény, a meccsel mindkét fél nagyot kaszál. A becslések szerint Mayweather 200, McGregor 100 millió dollárt kap a tévés előfizetések után. Az MMA sport és annak legismertebb szervezete az UFC hiába lesz egyre népszerűbb, ebben a küzdősportban ez elképzelhetetlenül nagy összeg.

Hogy növeljék a fogadási kedvet az online irodák az összecsapás végkimenetele mellett elképesztően sok lehetőséget kínálnak arra, hogy az emberek kockára tegyék a pénzüket. Csak az egyik nagy fogadási oldalon, a Bovadán több mint 230 különböző lehetőség érhető el, ami a harc legkülönböző aspektusait fedi le.

A Peddy Power például +20.000-re (ami 200-es szorzót jelent a téteknél) adja, hogy egyszerre üti ki egymást a két sportoló. Volt már ugyan ilyenre példa a boksztörténelemben, de ahogy az odds is mutatja viszonylag kicsi az esélye ennek. Ahogy arra is 100-szoros nyereményt (+10.000) adnak, ha valamelyik harcos a bírót KO-zná. Ezzel szemben, a fogadóirodák szerint benne van a pakliban, hogy McGregor véletlenül vagy akár szándékosan valamit átemel az MMA-ból, és megrúgja ellenfelét, hiszen erre csak +650-es az odds.

Természetesen arra is számos tételt hirdettek, hogy végig megy-e a küzdelem, és ha nem, akkor hányadik menetben ér véget az összecsapás. Ahogy fent jeleztük, Mayweathert tartják többen favoritnak, mégis szikrázó találkozót sejtet az, hogy csupán 6-szoros pénzt fizet a nem túl gyakori esemény, hogy mindketten padlóznak majd a meccs során. A részletek szerelmesei is kockára tehetik a pénzüket, így arra is hirdettek tétet, hogy elveszti-e meccs közben valamelyik fél a fogvédőjét.

Emellett olyan, a sportértékhez már nem igazán kapcsolódó fogadási lehetőségek is vannak, hogy a bevonulás során melyik versenyzőt kíséri nagyobb csapat a ringhez, vagy hogy hány Twitter üzenetet publikál a meccs alatt Donald Trump elnök. Ahogy arra is lehet pénzt feltenni, hogy a meccs után a tinibálvány Justin Bieber Mayweatherrel együtt távozik-e a helyszínről. Az elsőre meglepő fogadási lehetőség mögött egyébként az áll, hogy a korábban jó viszonyt ápoló két híresség összekapott. Nyilatkozata szerint Bieber úgy véli, az MMA harcos fog szombat éjszaka nyerni, amit Mayweather zokon vett, és ennek hangot is adott. Erre reagálva viszont az énekes kilépett a Twitteres követőinek táborából.

Ugyan az online fogadás az USA-ban tiltott, a hivatalos helyeken (és persze az illegális csatornákon) óriási pénzek mozoghatnak majd szombat estig. Igaz, a becslések szerint Nevadában, ahol engedélyezett a szerencsejáték, ezúttal 40 millió dollárral kisebb összeget fognak az emberek kockáztatni, mint tették azt a fent már említett Mayweather-Pacquiao összecsapás alkalmával.
 
mfor.hu 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.