2017. október 5. 07:21

Megint országos méretűvé vált a tűzifahiány, ahol pedig mégis kapható, ott jelentős drágulással találkozhat a lakosság, írja a Magyar Nemzet.

A hiányt elsősorban az okozza, hogy a tavaszig kitermelt tűzifa nyár közepére majdnem elfogyott, írja a Magyar Nemzet.

(MTI)

Az új kitermelés szeptember végén, október elején kezdődött. A lapnak nyilatkozó Tüzép ügyvezetője szerint sok helyen az erdészetek a meglévő készleteket zárolták szociális tűzifának, amit az önkormányzatok osztanak majd ki a rászorulóknak.

Eladó Mészáros Lőrinc szuperjachtja

Szigorították a tűzifa szállítására vonatkozó előírásokat, a külföldről behozott szállítmányok számának csökkenése részben erre vezethető vissza – vélekedik az ügyvezető. Hozzátette: a fa ára ebből a hiányból adódóan tavaly óta fajtától függően 5 és 15 százalék között emelkedett.

A Központi Statisztikai Hivatal augusztusi adatai szerint a háztartási energia ára 0,7 százalékkal emelkedett, ezen belül a tűzifa 6,1 százalékkal drágult tavaly augusztushoz képest.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.