4p

Több légitársaság is ismertette álláspontját az Egyesült Királyságban lezajlott szavazás, a brexit eredményével kapcsolatban.

Az Egyesült Királyságban csütörtökön zajlott népszavazás az unió elhagyására tett többletvoksokkal zárult. Az Egyesült Királyság kilépésének körülményei az EU-ból még egy ideig nincsenek teljesen meghatározva, a változások azonban számos szektorra igen komoly hatással járhat. 

Az egyik ilyen szektor a légiipar, ráadásul a folyamatosan erősödő brit turisták miatt ez Magyarország számára is hangsúlyos kérédés. Az elmúlt években a britek az egyik legkomolyabb küldő országgá váltak, az utóbbi időben több olyan hónap is volt, amikor a britek a másodikok voltak a magyar szállodákban eltöltött éjszakák statisztikájában.

A britek derékhadát a Budapestre érkező, és a fővárosban szórakozó utazók adják, akiket a fapados légitársaságok szállítják tömegesen Magyarországra. Így ezek jövője a magyar idegenforgalom szempontjából is mérvadó.

A brexit kapcsán a Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb légitársasága és az easyJet is hivatalos közleményt adtak ki. A Wizzair szerint az európai és nemzetközi légiközlekedés szabályozásának előnyei bizonyítottak, az EU-n belüli és azon kívüli államok és gazdasági szereplők egyaránt prioritásként kezelik a nemzetközi utazás és kereskedelem szabadságának megőrzését és ápolását annak érdekében, hogy az utazási szolgáltatások alacsony költségek mellett is nagy értéket teremtsenek mind a fogyasztóknak, mind a vállalatoknak.

A LEGFONTOSABB HÍREK A BREXITRŐL

A Wizz Air szerint eddig is tudták úgy alakítani üzleti modelljüket, hogy a keresleti trendeknek megfelelően, a kapacitásokat sikeresen át tudják szervezni. Ez a modell segített létrehozni azt a földrajzilag is diverzifikált hálózatot, mely ma több mint 420 közvetlen útvonalat kínál 13 országban működő 25 bázissal, 39 ország 124 desztinációját összekapcsolva. A Wizz Air továbbra is arra fókuszál, hogy Európa legalacsonyabb működési költségekkel dolgozó légitársasága legyen, melynek érdekében szigorú költségkontrollal és a legmodernebb, leghatékonyabb technológiával dolgozik.

Wizz Air Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága, jelenleg több mint 420 útvonalat kínál 25 bázisról, 124 célpontra, 39 országban. A légitársaságnál megközelítőleg 2600 szakember dolgozik, az elmúlt egy évben pedig mintegy 20 millió utas választotta a légitársaságot.

Légikisérők az easyJetnél

Maradjon meg az Egységes Légiközlekedési Piac

Az easyJet úgy reagált a Brexitre, hogy tudomásul veszi a csütörtöki népszavazás eredményét, ugyanakkor bízik abban, hogy a döntés nem lesz lényeges befolyással a légitársaság stratégiájára, s így képes lesz hosszútávon is fenntartani bevételei növekedését, és osztalékot is fizetni részvényeseinek.

Az easyJet első számú célkitűzése, hogy az Egyesült Királyság kormánya és az Európai Unió, illetve szabályozó szervei közötti tárgyalásokat meggyorsítsa annak érdekében, hogy az Egyesült Királyság továbbra is tagja maradhasson az Egységes Légiközlekedési Piacnak. Ha ezt sikerülne elérni, akkor az Európai Uniós légitársaságok továbbra is szabadon repülhetnének az Egyesült Királyságba és azon belül, illetve az egyesült királyságbeli légitársaságok is szabadon repülhetnének az uniós országokba, továbbra is alacsony árakon. Az easyJet továbbra is biztosítani tudná utasai számára az egyszerű és megfizethető utazást, illetve más légitársaságok is változatlan módon folytathatnák eddigi tevékenységüket. Az easyJet továbbá megvizsgál minden lehetőséget, mellyel fenn tudja tartani jelenlegi hálózatát és működését.

Carolyn McCall, az easyJet vezérigazgatója elmondta: "Továbbra is bízunk az easyJet üzletmodelljének erejében, illetve azon képességünkben, hogy fenn tudjuk tartani sikeres stratégiánkat és magas osztalékot fizethetünk. Ma az easyJet írásban arra kérte az Egyesült Királyság kormányát és az Európai Bizottságot, hogy sorolja előre az Egységes Légiközlekedési Piac tárgyalását, mivel az jelentős hatással van a kereskedelemre és az utasokra."

Az easyJet légitársaság utasainak száma meghaladja az évi 70 milliót, közülük 12 millió fő üzleti célból utazik. Az easyJet több mint 240 repülőgépe 800-nál is több útvonalon közlekedik, 31 ország mintegy 130 repterét érintve.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!