Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma alapján 2009-ben Budapest, Hévíz és Hajdúszoboszló voltak a leglátogatottabb magyarországi települések - közölte a Magyar Turizmus Zrt. pénteken.

A KSH adatai szerint a belföldi és beutazó turizmus szerinti összesítés negyedik helyén Siófok, az ötödiken Bük áll, a további sorrend: Balatonfüred, Zalakaros, Sopron, Sárvár és Debrecen. 

A tíz legnépszerűbb település között 2009-ben Bük egy helyezést lépett előre. Az egészségturisztikai piacon egyre kedveltebb Sárvár, Debrecent megelőzve a 9. helyre lépett előre a tíz legtöbb vendégéjszakát realizáló magyar város rangsorában.

A kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma 2009-ben Sárváron több mint 13 százalékkal emelkedett a külföldi és a belföldi kereslet tekintetében is. Zalakaroson 3,8 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma, amely döntően a belföldi kereslet emelkedésének köszönhető.

A belföldi vendégéjszakák száma Zalakaroson 9,5 százalékkal, Balatonfüreden 13,8 százalékkal emelkedett. A külföldi vendégforgalom 2009-ben - az előző évhez képest - Sárvár mellett Hévízen, illetve Bükön emelkedett: 4,5 valamint 3,2 százalékkal.

A belföldi utazók körében a legnépszerűbb városok között Budapestet Hajdúszoboszló, Siófok és Hévíz követte. A belföldi forgalom tekintetében Balatonfüred és Zalakaros egy-egy helyezést javított pozícióján tavaly. A belföldi turizmus jelentőségét mutatja, hogy a tíz legnépszerűbb település közül Hajdúszoboszló, Sopron, Zalakaros és Debrecen esetében a vendégéjszakák több mint hattizedét a hazai vendégek adták.

A Magyarországra látogató külföldiek körében Budapest mellett 2009-ben is a gyógyfürdővel rendelkező, illetve a Balaton közeli települések voltak a legnépszerűbbek. Az abszolút első helyezett Budapest lett 4,7 millió külföldi vendégéjszakával, a második Hévíz 589.000 vendégéjszakával.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.

 

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.