2007. május 21. 11:21

Együttműködési megállapodást írtak alá a foglalkoztathatóság növelésére a Szociális és Munkaügyi Minisztérium (SZMM) és a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat (TIT) képviselői hétfőn. A felek az egész életen át tartó tanulás és a felnőttképzés széles körű elterjesztését és népszerűsítését várják a közös munkától.

Vizi E. Szilveszter, a TIT elnöke az mfor.hu-nak elmondta: csak tavaly 500 ezer ember vett részt a TIT tanfolyamain, amelyek országszerte elérhetőek. Az együttműködés gyakorlati megvalósítása már a napokban megkezdődik, ami többek között azt jelenti, hogy a SZMM által rendelkezésükre bocsátott munkaerő-piaci prognózisokhoz igazítják a képzési kínálatot. Így a leginkább keresett tudást sajátíthatják majd el a tanfolyamokon a jelentkezők.

Az elnök szerint nyelvtudásban és az internetes gyakorlati ismereteket illetően is van még mit behozni a magyaroknak. A legnagyobb hazai civil szervezetnél európailag is elismert végzettséget szerezhetnek többek között ezeken a területeken az érdeklődők.

Kiss Péter, szociális és munkaügyi miniszter kifejtette, hogy a hatékony felnőttképzés és az egész életen át tartó tanulás egyben a versenyképesség és a foglalkoztathatóság európai szintre emelésében is segítheti az országot. A közös munka célja, hogy a magyarok ne az olcsóságukkal, hanem a jól képzett munkaerejükkel tűnjenek ki az európai versenyben.

Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.