2009. február 23. 12:59

A gazdasági válság miatt, az utazási szokásokban történő változásoknak megfelelően a Magyar Turizmus (MT) Zrt. a közeli küldőpiacokra és a belföldi turizmus élénkítésére fókuszál, a távolabbi piacokon pedig "fenntartó jellegű" marketingtevékenységet végez.

A nemzeti turisztikai marketing társaság hétfői közleménye szerint a gazdasági válság, valamint a tartósan magas euró és dollár árfolyam hatásai miatt a Magyar Turizmus Zrt. 2009. február 18-i igazgatósági ülésén döntöttek a cég tokiói külképviseletének bezárásáról és a Benelux államokban működő képviseletek összevonásáról. A döntést az év végéig hajtják végre.

A határozat értelmében a holland piacon a marketingmunkát a jövőben brüsszeli központtal látja el az MT Zrt.

A japán piaci marketingtevékenység ellátásáról szintén más formában, továbbra is gondoskodik a társaság. A válság hatásainak ellensúlyozásában fontos szerep jut a széles körű együttműködésnek a Magyar Turizmus Zrt. hazai és nemzetközi partnereivel, ezért a Zrt. szorosabbra fűzi kapcsolatait az Európai Utazási Bizottsággal (ETC) és a visegrádi négyekkel. Az együttműködés révén továbbra is folyamatosan jelen lesz Magyarország turisztikai kínálata a japán piacon - áll a közleményben.

MTI/Menedzsment Fórum

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.