TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2005. augusztus 2. 11:31

Szeminárium keretében próbálják javítani a vakok és gyengénlátók önbizalmát és álláskeresési lehetőségeit Nagy-Britanniában.

[ajanlo=474][igazitas=left/]Az álláskeresés rejtelmei mellett a kétnapos szemináriumon résztvevőket felkészítik az interjúkra is. A programban számos nagyvállalat (Citigroup, Morgan Stanley, Barclays, Royal Bank of Scotland) is képviselteti magát, hogy minél több tapasztalatot szerezzen a látássérültek foglalkoztatásával kapcsolatban.

A szeminárium mindkét fél számára sok tapasztalattal kecsegtet, hiszen az interjú alanyokkal megvitatják, mely területen kell erősödniük a sikeres állás megszerzéséhez, míg a toborzó vállalatok "élesben" tesztelhetik az egészséges jelentkezőknél bevált módszereket.

Hazánkban a Jobpilot internetes álláshirdető cég indított először szolgáltatást a vakok és gyengénlátók állásesélyeinek javítására. A cég oldalán található összes állásajánlat - hazai és külföldi egyaránt - elérhető hanggal is. Buda Szabolcs, a cég ügyvezetője az mfor.hu kérdésére elmondta, hogy tapasztalatokról még nem igazán tud beszámolni. Az oldalt indulása előtt látássérültekkel tesztelték, az utóbbi hónapok eredményeiről azonban még nincs felmérésük. Mivel az álláskeresők közvetlenül a vállalattal állnak kapcsolatban, s a jelentkezések 95 százaléka is hozzájuk fut be, így nehéz is a szolgáltatás sikerének nyomon követése.

Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.