Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Az európai szállodák, éttermek és kávéházak brüsszeli székhelyű szövetsége (HOTREC) Budapesten tartja ez évi közgyűlését október 28-29-én.

A Magyar Szállodaszövetség keddi közleménye szerint a közgyűlésen részt vesznek az EU Bizottság turizmusért felelős vezetői és tájékoztatást adnak az EU alakuló új turizmuspolitikájáról, amelynek fő célja - a válságot követően - Európa, mint fő turisztikai fogadóterület vezető szerepének megőrzése, az Európába jövő beutazó forgalom, valamint az Európán belüli turizmus további segítése, ösztönzése.

A közgyűlés keretében Horváth Endre, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkárától tájékoztatást kapnak a magyar EU elnökség tervezett főbb témáiról, a magyar turizmus helyzetéről.

Tájékoztatás hangzik el az előkészítés alatti élelmiszerhigiéniai rendeletekről is, a szállodák versenyképessége javításának lehetőségeiről, uniós fejlesztési forrásokhoz jutás lehetőségeinek bővítéséről is.

A HOTREC közgyűlés olyan rendezvények közé tartozik, amelyek erősítik a Magyarországról, mint fogadó országról és úti célról kialakított képet és jelentősen növelik a szállodák forgalmát a következő egy évben - jegyzik meg a közleményben.

A HOTREC 24 uniós tag 40 nemzeti szakmai szervezetét tudja tagjai között, mintegy 1,7 millió vállalkozás - amelyekben a foglalkoztatottak száma 9,5 millió -  érdekeit képviseli. A szövetség folyamatos kapcsolatot tart fenn az EU Bizottság és Parlament illetékes szervezeteivel, az ágazati szociális és más szakmai partnerekkel, az ágazatot érintő  rendelkezések előkészítésében – gyakran partnerként, meghívottként – vesz részt, annak érdekében, hogy az EU jogi környezete is segítse a turizmus, a szállodaipar és vendéglátás harmonikus növekedését és új munkahelyek teremtését.

A HOTREC jelenlegi elnöke a svéd Kent Nyström, alelnöke a spanyol Joan Gaspar és a Magyar Szállodaszövetség delegálásában a vezetőség tagja Niklai Ákos is.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.

 

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.