2009. április 15. 10:29

Termékfejlesztéssel, a marketingtevékenység javításával, a szolgáltatások minőségének erősítésével, valamint együttműködéssel igyekszik az idegenforgalmi szféra enyhíteni a pénzügyi-gazdasági válság okozta kedvezőtlen hatásokat - mondta a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója szerdán Nyíregyházán sajtótájékoztatón.

Róna Iván kiemelte: a válság hatásai a múlt év utolsó hónapjaiban már kedvezőtlenül befolyásolták a bevételeket, de ennek ellenére az ágazat szereplői jónak mondható évet zártak 2008-ban. A kereskedelmi szálláshelyeken 7,8 millió vendég fordult meg, 1,5 százalékkal több, mint az előző évben.

Az eltöltött vendégéjszakákról majd csak májusban teszi közzé az adatokat a Központi Statisztikai Hivatal, de az már tényként vehető, hogy 20 millió fölötti volt a megrendelések száma - tette hozzá.

MTI/Menedzsment Fórum

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.