2009. április 15. 10:29

Termékfejlesztéssel, a marketingtevékenység javításával, a szolgáltatások minőségének erősítésével, valamint együttműködéssel igyekszik az idegenforgalmi szféra enyhíteni a pénzügyi-gazdasági válság okozta kedvezőtlen hatásokat - mondta a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója szerdán Nyíregyházán sajtótájékoztatón.

Róna Iván kiemelte: a válság hatásai a múlt év utolsó hónapjaiban már kedvezőtlenül befolyásolták a bevételeket, de ennek ellenére az ágazat szereplői jónak mondható évet zártak 2008-ban. A kereskedelmi szálláshelyeken 7,8 millió vendég fordult meg, 1,5 százalékkal több, mint az előző évben.

Az eltöltött vendégéjszakákról majd csak májusban teszi közzé az adatokat a Központi Statisztikai Hivatal, de az már tényként vehető, hogy 20 millió fölötti volt a megrendelések száma - tette hozzá.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.