2009. február 20. 05:04

A csütörtöki bértárgyaláson sem sikerült megegyezniük a BKV vezetőinek és a szakszervezetek képviselőinek; a cég 2,3 százalékos béremelést ajánl, míg a szakszervezetek 8 százalékot szeretnének - közölték érdekképviseleti vezetők az MTI-vel.

Gulyás Attila, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke az egyeztetés után elmondta, hogy a felek álláspontja egyre távolodik, s ezzel a megegyezés lehetősége is. Mint fogalmazott, a munkáltató a béremelésen kívül az elbocsátásokról, a kollektív szerződés és az üzemórák szorzóinak módosításáról is tárgyalni akar.

"Ez azt jelenti, hogy a BKV pénzt spórolna a munkavállalók elbocsátásával, a kollektív szerződés szigorításán, és azzal, hogy az üzemórák szorzóit módosítja, még a járművezetők bérein is" - mondta az elnök, aki szerint ezzel távolodtak az álláspontok.

Gulyás Attila szerint a szakszervezetek jövő hétre kidolgozzák és bejelentik, hogy milyen nyomásgyakorláshoz folyamodjanak céljaik elérése érdekében.

Nemes Gábor, a Tömegközlekedési Dolgozók Független Szakszervezeti Szövetségének szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy számukra úgy tűnt: a vezetőség időt akar húzni, hiszen azt kérte, hogy csak jövő hét elején üljenek megint tárgyalóasztalhoz.

Végül az érdekképviseletek nyomására pénteken egyeztetnek újra a felek - tette hozzá a szóvivő.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.