2009. február 20. 05:04

A csütörtöki bértárgyaláson sem sikerült megegyezniük a BKV vezetőinek és a szakszervezetek képviselőinek; a cég 2,3 százalékos béremelést ajánl, míg a szakszervezetek 8 százalékot szeretnének - közölték érdekképviseleti vezetők az MTI-vel.

Gulyás Attila, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke az egyeztetés után elmondta, hogy a felek álláspontja egyre távolodik, s ezzel a megegyezés lehetősége is. Mint fogalmazott, a munkáltató a béremelésen kívül az elbocsátásokról, a kollektív szerződés és az üzemórák szorzóinak módosításáról is tárgyalni akar.

"Ez azt jelenti, hogy a BKV pénzt spórolna a munkavállalók elbocsátásával, a kollektív szerződés szigorításán, és azzal, hogy az üzemórák szorzóit módosítja, még a járművezetők bérein is" - mondta az elnök, aki szerint ezzel távolodtak az álláspontok.

Gulyás Attila szerint a szakszervezetek jövő hétre kidolgozzák és bejelentik, hogy milyen nyomásgyakorláshoz folyamodjanak céljaik elérése érdekében.

Nemes Gábor, a Tömegközlekedési Dolgozók Független Szakszervezeti Szövetségének szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy számukra úgy tűnt: a vezetőség időt akar húzni, hiszen azt kérte, hogy csak jövő hét elején üljenek megint tárgyalóasztalhoz.

Végül az érdekképviseletek nyomására pénteken egyeztetnek újra a felek - tette hozzá a szóvivő.

MTI/Menedzsment Fórum

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.