Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Berlinben szerdán megnyílt a világ legnagyobb idegenforgalmi szakvására. A részvevők között van - immár hagyományosan - Magyarország is.

A német főváros  44-ik alkalommal ad otthont a hivatalos nevén Nemzetközi Idegenforgalmi Börzének (ITB), amelyen 187 ország több mint 11 ezer kiállítója van jelen. A vasárnapig nyitva tartó kiállításra mintegy 200 ezer vendéget várnak.

A szervezők reményei szerint a vásár lendületet ad az ágazat fejlődésének, amelyet az elmúlt időszakban a nemzetközi gazdasági válság következtében visszaesés jellemzett. A vendégország idén Törökország, amely a szakemberek szerint idegenforgalmi szempontból meglehetősen jól állta a gazdasági válság megpróbáltatásait. Értesülések szerint az ország turisztikai adottságai mellett mindenekelőtt kulturális kötődéseit kívánja hangsúlyozni, különös tekintettel arra, hogy Isztambul városa a németországi Essen és Pécs mellett Európa egyik kulturális fővárosa az idén. Töretlen idegenforgalmi népszerűségét jelzi, hogy tavaly egyedül Németországból 4,5 millióan töltötték szabadságukat Törökországban.

Magyarország a Magyar Turizmus Zrt. szervezésében az elmúlt évekhez hasonlóan egy több mint 300 négyzetméteres standon van jelen. Az ország szinte teljes turisztikai spektruma bemutatkozik a rendezvényen. A szervezők  ugyanakkor különös súlyt helyeznek Pécs, mint európai kulturális főváros bemutatására, továbbá az egészségturizmusra. Magyarországon ugyanis 2011 az egészségügyi turizmus éve lesz.

A vásár első három napja hagyományosan szakmai nap, míg a nagyközönség számára a kiállítás a hét végén tart nyitva.

Szakértők arra számítanak, hogy az idei idegenforgalmi börze vázolja a válságból való kilábalás útjait, a nemzetközi turizmus jövőbeni fő irányait, és több más ágazat mellett hitet tesz a környezetvédelemhez való hozzájárulás mellett.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.

 

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.