2011. március 19. 06:49

Budapest néhány éven belül Európa fürdővárosa lehet Szőke László, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója szerint - írta a Magyar Hírlap.

A lap szombati számában a vezérigazgató kijelentette: Budapesten százhuszonnyolc, országszerte mintegy kétezer termálforrás van, ezt az adottságot kellene jól kihasználni. Beszámolt arról is, hogy folyik a társaság átalakítása, a korábbi, a cég számára előnytelen szerződések felmondása. A vezérigazgató tervei szerint a társaság két év múlva már nem lesz veszteséges.

Eközben fejlesztéseken is dolgoznak. Elnyerték a pályázatot a Lukács és a Rudas felújítására, ha ezek a munkálatok elkészülnek, akkor már mind a négy budapesti nagy műemlékfürdő - a gépészet kivételével - felújított állapotban fogadhatja a vendégeket. Tervezik a Rudas bővítését élményfürdővel, a Dandár és a Király fürdők felújítását. Ezen túl önkormányzatokkal közösen pályáznának tanuszoda-fejlesztésekre, amelyek strandfelújításokhoz kapcsolódnának.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.