2008. november 7. 08:44

A kereskedelmi szálláshelyeken a külföldi és belföldi vendégek által eltöltött vendégéjszakák száma 1,3 százalékkal csökkent - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.

Az első kilenc hónapban a kereskedelmi szálláshelyek összesen 189 milliárd forint bruttó árbevételt értek el, ez folyó áron közel azonos az előző év azonos időszakában mért értékkel.

Az első nyolc hónapban a külföldi és a belföldi vendégek által a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma nem változott 2007 azonos időszakához viszonyítva, a kereskedelmi szálláshelyek bruttó árbevétele folyó áron számítva 165 milliárd forintot tett ki, és egy százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest.

MTI/Menedzsment Fórum 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.