2007. május 23. 07:26

A mai athéni Bajnokok Ligája (BL)-döntővel lényegében véget ér a sportesemény-turizmussal foglalkozó társaságok 2006/2007-es szezonja. Az utazási irodák szerint annak ellenére, hogy idén nem lesz olyan kiemelt sportesemény, mint amilyen a tavalyi torinói téli olimpia vagy a németországi futball-világbajnokság volt, az érdeklődés egyre nagyobb az általuk szervezett utak iránt. Az elmúlt évhez képest legalább húsz százalékkal nőtt meg a forgalmunk - mondta a Napi Gazdaságnak Molnár Erzsébet, a GME Dunatours ügyvezetője.

A BL mérkőzéseit minden eddiginél több magyar szurkoló kereste - tette hozzá Magyar Gábor, a Pegazus Tours utazásszervezője, aki szerint egy-egy nálunk is kedvelt csapat bajnoki mérkőzéseire is egyre többen rendelnek jegyet. Séra Attila, a Cool-túra ügyvezetője szerint a BL-mérkőzések jegyárai - főleg a csoportkörök után - sok magyarnak már megfizethetetlenek. A mostani BL-döntőre a legolcsóbb jegyet és egyéjszakás szállást kínáló csomagot 195 ezer forintért kínáló társaság szakembere szerint épp ezért kerülnek előtérbe az olasz, a spanyol és az angol bajnoki derbik. Idén a legtöbb szervezett utast, több mint 200 főt egy Milan-Roma olasz bajnokira utaztatta a Cool-túra.

Míg a Dunatours külföldi közvetítővel hajtja fel az ügyfél által kért jegyeket, addig a Pegazus és a Cool-túra nem egy esetben klubokkal is kapcsolatban áll. Séra Attila elmondta, számos klubnál éves bérleteket vásároltak, partnereik pedig, látva, hogy a kevésbé érdekes meccsekre is hoznak nézőket, egyre több esetben adnak kedvezményes díjú jegyeket a nagy derbikre, a nemzetközi kupacsatákra. A Pegazus a BL-jegyek jelentős részét a szponzoroktól szerzi be (akik ingyen kapják a belépőket), így előfordult már az is, hogy olcsóbban tudtak kínálni egy-egy BL-jegyet, mint egy sima bajnoki belépőt - közölte Magyar Gábor.

A sportesemény-turizmussal foglalkozó társaságok általában a szezon elején, a sorsolások alapján állítják össze "étlapjukat", foglalják le előzetesen a szállodákat. Amennyiben az ügyfélnek egyéni kérése van, azt is igyekeznek teljesíteni, ám ekkor nemritkán már csak a feketepiacról tudnak jegyet szerezni. Ilyenkor kerül például a Milan-Manchester belépő az eredeti ár tízszeresébe, 600 euróba - mondott példát a Napi Gazdaságnak Séra Attila.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.