2006. szeptember 5. 07:51

A munkaadók többsége ősszel kezd hozzá a 2007-es bérfejlesztés tervezéséhez, de kérdéses, milyen mértékűek lesznek a fizetésemelések. A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) főtitkára szerint nem várható el a vállalatoktól, hogy bérfejlesztéssel kompenzálják a megszorító csomag hatásait - közli a Világgazdaság.

A fizetésemeléseket nem tudjuk a dolgozók megélhetési költségeinek növekedéséhez igazítani, csakis a piaci pozíciónk alapján tehetjük meg - fogalmazott a Világgazdaságnak Krippl Zoltán. Az Elcoteq Magyarország Kft. jogi és kommunikációs igazgatója elismerte: a cég bérfejlesztési terveit komolyan befolyásolják a többletkiadások.

Wimmer István, a MGYOSZ főtitkára szintén úgy véli, nem várható el a vállalatoktól, hogy bérfejlesztéssel kompenzálják a megszorító csomag hatásait. A versenyképesség érdekében nem befolyásolhatja őket a szociális érzékenység, az emelkedő adó- és járulékterheket érvényesíteni kell a termékek, szolgáltatások árában, a költségeket optimalizálniuk kell, s ez a béreket is érinti.

Erre az évre egyébként a Hay Group 5,5-5,7, a Mercer hatszázalékos béremelkedést jelzett a versenyszférában. Az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) pedig a reálkeresetek 3,5 százalékos növekedése érdekében a bruttó keresetek átlagosan négy-öt százalékos emelését ajánlotta a versenyszféra munkaadóinak.

Az OÉT-ajánlásnak megfelelően emelte a dolgozók javadalmazását a Huntraco Zrt. is, ám a megszorító csomag hatására már most meg kellett válniuk húsz dolgozótól. Kasza Lajos HR-igazgató szerint a Gyurcsány-csomag hatását nemcsak hogy képtelenek a munkaadók fizetésemeléssel kompenzálni, de örülhet a kormány, a vállalkozások, valamint a dolgozók is, ha nem következik be egy komoly elbocsátási hullám - tudatta a Világgazdaság.