2006. október 10. 14:11

Október 14-én veszi kezdetét a falusi turizmust népszerűsítő akciósorozat, amelyhez 11 megye több mint 65 programhelyszínnel csatlakozott. A Falusi Turizmus Európai Hetét nem csak nálunk, hanem Európa-szerte számos országban tarják meg.

Második alkalommal hirdeti meg a Falusi Turizmus Európai Hetét a Farm és Falusi Turizmus Európai Szövetsége (EuroGites). A falusi turizmus kínálatát Európa-szerte egy időben, október 14. és 22. között mutatják be az érdeklődőknek. Az összehangolt eseménysorozat a falusi- és agroturizmus szolgáltatásainak megismeréséhez nyújt lehetőséget az európai vendégek számára, illetve tudatosítani kívánja annak jelentőségét a magán- és állami szektorban. Magyarországon a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége és a Magyar Turizmus Zrt. közösen szervezi az egyhetes programsorozatot. A kampány célja Magyarországon is az, hogy felhívja a figyelmet a hazai falvak kínálatára, jelszava pedig: "Folytassa itthon Európa felfedezését!"

A hazai kampányhoz országszerte 11 megye több mint 65 programhelyszínnel csatlakozott. Az akcióhétre az egyes megyék saját maguk állították össze programjaikat, amelyeken a részvétel több helyszínen is ingyenes, vagy jelentős kedvezményekkel vehető igénybe. A látogatók idegenvezetők kalauzolásával ismerkedhetnek a helyi kulturális értékekkel, az ökoturisztikai kínálattal, részt vehetnek kézműves bemutatókon, megtekinthetik az agroturisztikai érdekességeket, vagy éppen bekapcsolódhatnak a helyi rendezvényekbe.

Szakemberek szerint a falusi turizmus egyre nagyobb népszerűségnek örvend, miután egyszerre teszi lehetővé a kultúra, a hagyomány és a természet változatosságának megismerését. Tekintettel a növekvő nemzetközi keresletre, az elmúlt pár évben az illetékes szervezetek Európa-szerte törekednek arra, hogy egységesítsék a szolgáltatókkal szemben támasztott elvárásokat, azaz közös szabványokat hozzanak létre. Ennek a folyamatnak az eredménye egy egységes európai kínálat kialakulása, amelyben egyaránt megtalálható a kulturális változatosság, a fenntarthatóság követelményeihez való szigorú alkalmazkodás és minőségbiztosítás a vendégek számára.

Menedzsment Fórum

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.