TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Október 14-én veszi kezdetét a falusi turizmust népszerűsítő akciósorozat, amelyhez 11 megye több mint 65 programhelyszínnel csatlakozott. A Falusi Turizmus Európai Hetét nem csak nálunk, hanem Európa-szerte számos országban tarják meg.

Második alkalommal hirdeti meg a Falusi Turizmus Európai Hetét a Farm és Falusi Turizmus Európai Szövetsége (EuroGites). A falusi turizmus kínálatát Európa-szerte egy időben, október 14. és 22. között mutatják be az érdeklődőknek. Az összehangolt eseménysorozat a falusi- és agroturizmus szolgáltatásainak megismeréséhez nyújt lehetőséget az európai vendégek számára, illetve tudatosítani kívánja annak jelentőségét a magán- és állami szektorban. Magyarországon a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége és a Magyar Turizmus Zrt. közösen szervezi az egyhetes programsorozatot. A kampány célja Magyarországon is az, hogy felhívja a figyelmet a hazai falvak kínálatára, jelszava pedig: "Folytassa itthon Európa felfedezését!"

A hazai kampányhoz országszerte 11 megye több mint 65 programhelyszínnel csatlakozott. Az akcióhétre az egyes megyék saját maguk állították össze programjaikat, amelyeken a részvétel több helyszínen is ingyenes, vagy jelentős kedvezményekkel vehető igénybe. A látogatók idegenvezetők kalauzolásával ismerkedhetnek a helyi kulturális értékekkel, az ökoturisztikai kínálattal, részt vehetnek kézműves bemutatókon, megtekinthetik az agroturisztikai érdekességeket, vagy éppen bekapcsolódhatnak a helyi rendezvényekbe.

Szakemberek szerint a falusi turizmus egyre nagyobb népszerűségnek örvend, miután egyszerre teszi lehetővé a kultúra, a hagyomány és a természet változatosságának megismerését. Tekintettel a növekvő nemzetközi keresletre, az elmúlt pár évben az illetékes szervezetek Európa-szerte törekednek arra, hogy egységesítsék a szolgáltatókkal szemben támasztott elvárásokat, azaz közös szabványokat hozzanak létre. Ennek a folyamatnak az eredménye egy egységes európai kínálat kialakulása, amelyben egyaránt megtalálható a kulturális változatosság, a fenntarthatóság követelményeihez való szigorú alkalmazkodás és minőségbiztosítás a vendégek számára.

Menedzsment Fórum

Segítsen nekünk véleményével, és mi féléves előfizetéssel ajándékozzuk meg!

Rendszeresen olvassa cikkeinket, és lenne kedve részt venni a stratégiánk alakításában? Vegyen részt fókuszcsoportos kutatásunkban, és mi féléves előfizetéssel háláljuk meg segítségét, amely a Privátbankár.hu és az Mfor.hu hamarosan induló prémium szolgáltatására érvényes!

Kérjük, töltse ki az alábbi linken található kérdőívet, amely alapján a kutatást végző szakemberek összeállítják a fókuszcsoportokat. A kutatásba beválogatott jelentkezőket legkésőbb december 7-én értesítjük!

Jelentkezés

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.