2006. október 10. 14:11

Október 14-én veszi kezdetét a falusi turizmust népszerűsítő akciósorozat, amelyhez 11 megye több mint 65 programhelyszínnel csatlakozott. A Falusi Turizmus Európai Hetét nem csak nálunk, hanem Európa-szerte számos országban tarják meg.

Második alkalommal hirdeti meg a Falusi Turizmus Európai Hetét a Farm és Falusi Turizmus Európai Szövetsége (EuroGites). A falusi turizmus kínálatát Európa-szerte egy időben, október 14. és 22. között mutatják be az érdeklődőknek. Az összehangolt eseménysorozat a falusi- és agroturizmus szolgáltatásainak megismeréséhez nyújt lehetőséget az európai vendégek számára, illetve tudatosítani kívánja annak jelentőségét a magán- és állami szektorban. Magyarországon a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége és a Magyar Turizmus Zrt. közösen szervezi az egyhetes programsorozatot. A kampány célja Magyarországon is az, hogy felhívja a figyelmet a hazai falvak kínálatára, jelszava pedig: "Folytassa itthon Európa felfedezését!"

A hazai kampányhoz országszerte 11 megye több mint 65 programhelyszínnel csatlakozott. Az akcióhétre az egyes megyék saját maguk állították össze programjaikat, amelyeken a részvétel több helyszínen is ingyenes, vagy jelentős kedvezményekkel vehető igénybe. A látogatók idegenvezetők kalauzolásával ismerkedhetnek a helyi kulturális értékekkel, az ökoturisztikai kínálattal, részt vehetnek kézműves bemutatókon, megtekinthetik az agroturisztikai érdekességeket, vagy éppen bekapcsolódhatnak a helyi rendezvényekbe.

Szakemberek szerint a falusi turizmus egyre nagyobb népszerűségnek örvend, miután egyszerre teszi lehetővé a kultúra, a hagyomány és a természet változatosságának megismerését. Tekintettel a növekvő nemzetközi keresletre, az elmúlt pár évben az illetékes szervezetek Európa-szerte törekednek arra, hogy egységesítsék a szolgáltatókkal szemben támasztott elvárásokat, azaz közös szabványokat hozzanak létre. Ennek a folyamatnak az eredménye egy egységes európai kínálat kialakulása, amelyben egyaránt megtalálható a kulturális változatosság, a fenntarthatóság követelményeihez való szigorú alkalmazkodás és minőségbiztosítás a vendégek számára.

Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.