2010. december 21. 06:45

Egyelőre még legfeljebb félházas karácsonyi foglaltságokat jeleznek a vidéki szállodák, és ennél alacsonyabb kihasználtság valószínűsíthető a fővárosi szállodákban, szilveszterre azonban teltházat várnak a magyarországi szállodák - közölte Erdei János, a Magyar Szállodaszövetség elnöke.

A karácsonyi ünnepeket az elmúlt években egyre több hazai vendég töltötte elsősorban vidéki gyógy- és wellness szállodákban. Az idén megtörni látszik ez a fejlődési trend, és több megkérdezett vidéki szálloda a tavalyihoz hasonló, vagy valamivel az alatt maradó érdeklődésre számít a karácsonyi ünnepeken. Jellemző, hogy a foglalások most, az utolsó napokban pörögnek fel - közölte Erdei János.

A vidéki és fővárosi szállodákban a karácsonyt követő napokon egyre magasabb foglaltság a jellemző. Szinte minden fővárosi szállodában teltházas szilvesztert várnak. Vidéken még néhány szabad szoba várja a későn rendelő vendégeket.

Erdei János kiemelte: jelentős, 100 szobányi osztrák érkezésre számítanak 2011. január 2-án több nyugat-magyarországi gyógy- és wellness szállodában.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.