Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Több mint félmilliárd forintos turisztikai fejlesztés valósulhat meg a közeljövőben Tihanyban - mondta Pál Béla, a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke a tihanyi apátságnál tartott sajtótájékoztatón csütörtökön.

Közlése szerint a Tihanyi Bencés Apátság 130 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert pályázaton egy turisztikai látogatóközpont kialakítására. Az egyház az összeghez 23 millió forintos önrészt tesz hozzá.

Pál Béla ismertetése szerint a Balaton-felvidéki Nemzeti Park a tihanyi Levendula látogatócentrum kialakítására nyert el 290 millió forint vissza nem térítendő támogatást, a község pedig 41 milliót kap a szabadtéri színpad és környezete rendbetételére. Utóbbi összeghez az önkormányzat 45 milliós önrészt tesz hozzá.

Az elnök elmondta: a balatoni térség turisztikai vonzerejének növelésére kiírt 1,8 milliárd forint összegű pályázat iránt rendkívüli volt az érdeklődés. A 40 beérkezett pályázatban összesen 6,5 milliárd forintnyi igénylés szerepelt. A fejlesztési tanács végül 13 pályázatot díjazott - tette hozzá.

Korzenszky Richárd, az apátság perjele azt hangsúlyozta, hogy szakszerűen és korszerűen szeretnék fogadni a turistákat. Hozzátette: a jövőre megvalósítandó látogatóközpontban, amelynek 70 százaléka a terepszint alatt lesz, előadótermet, filmvetítőt és kiszolgáló helyiségeket alakítanak ki.

Balogh László, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park igazgatója elmondta: a Belső-tó partján létesítendő Levendula látogatóközpontot a 2011-es nyári szezonra nyitják meg, ahol elsősorban a félsziget különleges értékeit mutatják be.

Kifejtette, a Balaton-felvidéken és a Kis-Balatonon összesen 12 bemutatóhelye van a nemzeti parknak, ám kell egy olyan központnak is lennie, ahol valamennyi egyszerre áttekinthető.

Tihanyt évente egymillió turista keresi fel.

Tósoki Imre, Tihany polgármestere elmondta, hogy a Belső-tó partján lévő szabadtéri színpadot 2010 nyarára felújítják, mozgatható tetőszerkezetet kap, s új díszburkolattal és növényekkel szépítik meg a környezetét.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.

 

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.