Klasszis Klub online találkozó

Módosult a program!

Május 13. 15:30

Vendég: Dávid Ferenc, a VOSZ volt főtitkára

Legyen előfizetőnk, és regisztrálhat rendezvényünkre!

Előfizetés		
	

Jelentősen visszaesett a városközpontokban található, három-négy csillagos hotelek forgalma az első félévben Partiumban és Erdélyben, a szállodavezetők szerint pedig mindez a gazdasági válsággal magyarázható. Szakértők év végére 25–30 százalékos visszaeséssel számolnak, írja a helyi Krónika.

A szakemberek úgy látják, főként azok a szállodák sínylik meg a válságos hónapokat, amelyek eddig az üzleti turizmusból éltek, ezek pedig a legfelkapottabb, sok csillagos létesítmények.

A kolozsvári négycsillagos Agape Szálloda például az idei első fél évben valamennyi szegmensben visszaesést tapasztalt. Leginkább az itt megszálló üzletemberek száma csappant meg, mintegy 25–30 százalékkal.

A nagyváradi Fekete Sas Szállóban felére csökkent a szervezett konferenciák száma a válság beállta óta. A szállodai szobák a hotelben jelenleg harminc százalékban vannak elfoglalva, ami ahhoz képest, hogy a turistaszezon kellős közepén vagyunk, nagyon kevés.

A szatmárnémeti Aurora Szállóban az utóbbi fél évben csaknem 15 százalékkal esett vissza a forgalom. A hotel vezetője szerint mivel a kisebb cégek egymás után jelentenek csődöt, nem éri meg számukra konferenciákat szervezni, így ez a réteg sem kér már szállást.

A székelyudvarhelyi Küküllő Szállodában vendégforgalom tekintetében az első hat hónapban mintegy 15 százalékos visszaesésről lehet beszélni, ám eközben az üzleti forgalom mindössze 7-8 százalékkal zsugorodott, adja hírül a Krónika.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.