Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Úgy tűnik, Pátyon megvalósulhat a Grupo Milton égisze alatt tervezett gigaméretű golffalu. Szerdán a képviselő-testület többsége elfogadta azt a rendeletet, amely a golfberuházás területére vonatkozó szabályozási tervmódosítást tartalmazza és amelyről már februárban döntöttek. A rendelet március 31-én lép életbe, zöld utat adva a beruházásnak, írja a Napi Gazdaság.

A lap a projekttel kapcsolatos kérdéseire sem a polgármestertől, sem a beruházótól nem kapott érdemi választ. A másik oldalt képviselő Tollner József független helyi képviselő viszont elmondta: a 2006-os szabályozási terv egy 18 lyukú golfpályát, 250, szálláshely céljára szolgáló villát, kiszolgáló épületeket és egy kis szállodát engedélyezett a területen, idén februárban azonban a testület többsége már úgy döntött: módosítják a helyi szabályozási tervet, hogy a bővített golfberuházás zöld utat kapjon.

Ennek eredményeként - amint az még néhány hónapja is olvasható volt a tervező Ribas & Ribas cég honlapján - a 130 hektáros területre 300 villa, 600 ikervilla, 1400 lakás, 18 lyukú golfpálya, két nagy szálloda - egyik konferenciaközponttal, másik gyógyfürdővel -, valamint nemzetközi középiskola és bevásárlóközpont épül. Ha mindez megvalósul, több mint kétszeresére nő a lakosság lélekszáma, s kérdés például, hogy az új lakóingatlanokba költözők kötelező ellátását hogyan tudja a település úgy megoldani, hogy az az itt élőkre ne rójon elviselhetetlen terhet.

Tollner megjegyezte, hogy a hatályos törvények tiltják lakások építését erre a területre. Mint mondta, szakértők egymástól függetlenül megállapították: a beruházás nem közösségi, hanem befektetői érdekeket szolgál (szerinte az új szabályozási terv elfogadásával csupán az érintett földterület értéke 10 milliárdokkal nőtt). A módosítással kapcsolatban ügyészségi vizsgálat is folyamatban van, a jövő nemzedékek ombudsmanja pedig a törvénytelenségek miatt alkotmánybírósági vizsgálatot helyezett kilátásba, de az állami főépítész is felhívta erre a testület figyelmét. Így nagy valószínűséggel az Alkotmánybíróság semmisíti meg a képviselő-testület rendeletét - véli a képviselő, aki szerint félő, hogy ezután a befektető úgynevezett biztatási kára miatt perli majd - teljes joggal - a testületet, ami súlyos terhet róhat a településre, adja hírül a Napi Gazdaság.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.