2011. március 8. 05:37

Hat új szállodát adnak át idén Budapesten; a három-, négy- és ötcsillagos, valamint az apartman hotelek mintegy négyszáz szobával bővítik a magyar főváros kínálatát - írja kedden a Világgazdaság.

A lap szerint a jövőben azonban már inkább a leromlott állapotú hotelek felújítása, szolgáltatási színvonalának emelése várható.

A lap által idézett szakértő szerint az új fejlesztések terén látható csökkenés már egy hosszabb ideje alakuló tendencia része. A beruházások visszafogásának okai között említette, hogy a piacon kevés a "vakmerő" fejlesztő, másrészt, hogy az ingatlanfejlesztés hitelezésének megszűnése miatt kevés a hotelépítés.

A szállodafejlesztések aranykora 2005-2006 környékén volt - olvasható a Világgazdaságban.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.