Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A szomszédos és közeli országokban folytatott kampányokra, valamint a belföldi turizmus élénkítésére, illetve a hazai utazók itthon tartására fókuszál 2009-ben a Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.), miután a cég vezetése a napokban módosította a korábban jóváhagyott marketing- és üzleti tervét - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.

A nemzeti turisztikai marketingvállalat közleményében hangsúlyozzák: a válság miatt szükségessé vált az üzleti terv módosítása is, mivel a társaság eredetileg elfogadott ötmilliárd forintos költségvetéséből 450 millió forintot zároltak, továbbá a cég folyamatosan komoly veszteségeket szenved a forint árfolyamának változásából és az inflációtól.

Kiemelik: az április 29-én ülésezett igazgatóság és a május 5-én összegyűlt felügyelő bizottság jelentős változtatásokat fogadott el a működés és a marketingtevékenység területén, amelyek célja, hogy a magyarországi turizmus a lehető legkisebb károkat szenvedje el a nemzetközi recesszióban, illetve, hogy az ágazat jó pozícióba kerüljön a remélt gazdasági élénkülés kezdetére.

Ezen kitűzések érdekében az MT Zrt. lemondott az idei évi béremelésről és további komoly takarékossági intézkedéseket is bevezetett a működésében - olvasható a közleményben. Hozzáteszik: további racionalizálást hajtanak végre a külképviseleti hálózatban, amelyek értelmében bezárják a társaság dublini külképviseletét, így az írországi marketingtevékenységet a jövőben a cég londoni külképviselete látja el.

Az MT Zrt. külképviseleti hálózatának racionalizálása már korábban megkezdődött - emlékeztetnek a társaság tájékoztatójában.

A tartósan magas euró és dollár árfolyam miatt, a cég már döntött a tokiói külképviselet bezárásáról és a Benelux államokban működő képviseletek összevonásáról. A döntés végrehajtására az év végéig sor kerül - fejtik ki a közleményben.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.