2009. május 6. 08:44

A szomszédos és közeli országokban folytatott kampányokra, valamint a belföldi turizmus élénkítésére, illetve a hazai utazók itthon tartására fókuszál 2009-ben a Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.), miután a cég vezetése a napokban módosította a korábban jóváhagyott marketing- és üzleti tervét - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.

A nemzeti turisztikai marketingvállalat közleményében hangsúlyozzák: a válság miatt szükségessé vált az üzleti terv módosítása is, mivel a társaság eredetileg elfogadott ötmilliárd forintos költségvetéséből 450 millió forintot zároltak, továbbá a cég folyamatosan komoly veszteségeket szenved a forint árfolyamának változásából és az inflációtól.

Kiemelik: az április 29-én ülésezett igazgatóság és a május 5-én összegyűlt felügyelő bizottság jelentős változtatásokat fogadott el a működés és a marketingtevékenység területén, amelyek célja, hogy a magyarországi turizmus a lehető legkisebb károkat szenvedje el a nemzetközi recesszióban, illetve, hogy az ágazat jó pozícióba kerüljön a remélt gazdasági élénkülés kezdetére.

Ezen kitűzések érdekében az MT Zrt. lemondott az idei évi béremelésről és további komoly takarékossági intézkedéseket is bevezetett a működésében - olvasható a közleményben. Hozzáteszik: további racionalizálást hajtanak végre a külképviseleti hálózatban, amelyek értelmében bezárják a társaság dublini külképviseletét, így az írországi marketingtevékenységet a jövőben a cég londoni külképviselete látja el.

Az MT Zrt. külképviseleti hálózatának racionalizálása már korábban megkezdődött - emlékeztetnek a társaság tájékoztatójában.

A tartósan magas euró és dollár árfolyam miatt, a cég már döntött a tokiói külképviselet bezárásáról és a Benelux államokban működő képviseletek összevonásáról. A döntés végrehajtására az év végéig sor kerül - fejtik ki a közleményben.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.