2009. május 6. 08:44

A szomszédos és közeli országokban folytatott kampányokra, valamint a belföldi turizmus élénkítésére, illetve a hazai utazók itthon tartására fókuszál 2009-ben a Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.), miután a cég vezetése a napokban módosította a korábban jóváhagyott marketing- és üzleti tervét - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.

A nemzeti turisztikai marketingvállalat közleményében hangsúlyozzák: a válság miatt szükségessé vált az üzleti terv módosítása is, mivel a társaság eredetileg elfogadott ötmilliárd forintos költségvetéséből 450 millió forintot zároltak, továbbá a cég folyamatosan komoly veszteségeket szenved a forint árfolyamának változásából és az inflációtól.

Kiemelik: az április 29-én ülésezett igazgatóság és a május 5-én összegyűlt felügyelő bizottság jelentős változtatásokat fogadott el a működés és a marketingtevékenység területén, amelyek célja, hogy a magyarországi turizmus a lehető legkisebb károkat szenvedje el a nemzetközi recesszióban, illetve, hogy az ágazat jó pozícióba kerüljön a remélt gazdasági élénkülés kezdetére.

Ezen kitűzések érdekében az MT Zrt. lemondott az idei évi béremelésről és további komoly takarékossági intézkedéseket is bevezetett a működésében - olvasható a közleményben. Hozzáteszik: további racionalizálást hajtanak végre a külképviseleti hálózatban, amelyek értelmében bezárják a társaság dublini külképviseletét, így az írországi marketingtevékenységet a jövőben a cég londoni külképviselete látja el.

Az MT Zrt. külképviseleti hálózatának racionalizálása már korábban megkezdődött - emlékeztetnek a társaság tájékoztatójában.

A tartósan magas euró és dollár árfolyam miatt, a cég már döntött a tokiói külképviselet bezárásáról és a Benelux államokban működő képviseletek összevonásáról. A döntés végrehajtására az év végéig sor kerül - fejtik ki a közleményben.

MTI/Menedzsment Fórum

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.