Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Közzétette a legfrissebb munkaerőpiaci adatait a regisztrált álláskeresőkről az Állami Foglalkoztatási Szolgálat. A statisztikák alapján kilencezerrel többen keresnek munkát, mint előző hónapban, de ennek nagy részét a pályakezdők teszik ki. Közülük egyébként idén kevesebben regisztráltak, de még mindig magas a diplomások aránya. Mfor.hu tudósítás.

Idén júliusban több mint 70 ezer betöltésre váró álláshelyet jelentettek az Állami Foglalkoztatási Szolgálatnál (ÁFSZ), ebből végül 29,2 ezer maradt üresen. A nyilvántartott álláskeresők száma ez időben 412 ezer fő volt országszerte.

Ez az előző hónaphoz képest több mint kilencezer fős növekedést jelent, de ennek zömét a frissen végzett pályakezdők munkaerőpiaci beáramlása okozta. A pályakezdőként regisztráltak száma idén 7,8 ezer volt, ami valamivel elmarad az ilyenkor szokásostól - tájékoztatott Pirisi Károly, az ÁFSZ főigazgatója keddi sajtótájékoztatóján.

A főigazgató szerint a diplomások aránya még mindig magas, de már érezhetőek a kormányzati intézkedések, amelyek a piacképes felsőfokú végzettség megszerzését ösztönzik. Ennek azonban várhatóan hosszabb lesz a kifutási ideje, mint a szakképzettek esetében. A regisztrált pályakezdők nagy részét általában október-november végére tudják elhelyezni a kirendeltségeken dolgozó szakemberek.

A foglalkoztatást elősegítő támogatásban résztvevők közül legtöbben a bér- és járulék-jellegű (38,1 százalék), valamint a közhasznú foglalkoztatásban (28,9 százalék) vettek részt, emellett a regisztráltak majdnem egynegyede (22,3 százalék) munkaerőpiaci képzésben is részesült.

Az ÁFSZ becslése szerint a náluk bejelentett álláshelyek az országos szint mintegy 25-30 százaléka, így egy hónapban átlagosan mintegy 200-250 ezer betöltésre váró munkahely lehet országszerte.

Az üres álláshelyek betöltése több csatornán keresztül történhet: az ÁFSZ-kirendeltségek mellett magánközvetítők illetve munkaerő-kölcsönzők segítségével, illetve önerőből (újsághirdetés alapján vagy internetes álláskereséssel) is.

Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.