Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Tavaly mintegy 30 százalékkal esett vissza a Magyarországon megrendezett nemzetközi konferenciák száma, míg az előzetesen közölt, első háromnegyed éves adatok még 50 százalékos csökkenésről szóltak - mondta Niklai Ákos, a Magyar Turizmus Zrt. elnöke a Budapest Congress and World Trade Center 25 éves fennállása alkalmából rendezett sajtótájékoztatón.

Niklai Ákos megjegyezte, hogy a kongresszusi, a konferenciaturizmus a beutazó turizmuson belül a legnagyobb veszteséget szenvedte el a gazdasági válságban. A Magyar Turizmus Zrt. kiemelten kezeli a hivatásturizmust. A Magyar Kongresszusi Irodán keresztül segíti az ágazatot adatgyűjtéssel, tanulmányutak megszervezésével, hirdetések megjelentetésével, valamint részt vesz a legjelentősebb hivatásturisztikai kiállításokon - tette hozzá.

Niklai Ákos elmondta, hogy a konferenciaturizmus jellemzően tompítja az idegenforgalom szezonalitását, vendégei általában háromszor több pénzt költenek, mint a szabadidős vendégek. Mint mondta, kimutatható az is, hogy azon konferenciavendégek, akiknek tetszett a helyszín, családjukkal is visszatérnek. A Magyarországra érkezők mintegy 10 százaléka konferenciára, kongresszusra jön, és további 20 százalék más üzleti céllal látogat az országba.

A Központi Statisztikai Hivatal jelentése szerint 2009-ben 3,2 millió külföldi vendég 9 millió vendégéjszakát töltött el a kereskedelmi szálláshelyeken, a vendégek és a vendégéjszakák száma egyformán 10 százalékkal csökkent az előző évhez képest. Az időszak folyamán a kereskedelmi szálláshelyek 3,8 millió belföldi vendéget és 9,3 millió belföldivendég-éjszakát jelentettek, a vendégek és az éjszakák száma egyaránt 7 százalékkal csökkent.

Az elnök emlékeztetett arra, hogy a Kongresszus- és Konferencia Szervezők Nemzetközi Szövetségének adatai alapján Budapest három éve folyamatosan őrzi 6. helyét a legnépszerűbb konferenciahelyszínek rangsorában. A nemzetközi szövetségek egyesülete (UIA - Union of International Associations) adatai szerint pedig Budapest a 2007-ben elért 24. helyezéséhez képest, a 8. helyre ugrott 2008-ban.

Az 1985-ben átadott Budapesti Kongresszusi Központ teljes körű felújítását tavaly fejezték be. A Budapest Congress and World Trade Center 2 ezer fős kapacitással bír, falai között egyszerre 850 főre tudnak exkluzív körülmények között gálavacsorát rendezni.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.

 

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.