2009. március 3. 11:49

Kiemelt célként jelölte meg a falusi turizmus fejlesztését Gőgös Zoltán, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára kedden Budapesten az Idegenforgalmi és Kulturális Vidéki-Falusi Ernyőhálózat működésének megkezdését bejelentő rendezvényen Budapesten.

Gőgös Zoltán kitért rá: az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (UMVP) hármas tengelyének év elején lezárult pályázataira a falusi turizmus támogatására 35 milliárd forint fejlesztési igény érkezett 1500 pályázótól.

Ez jelentős összeg - mondta az MTI-nek az államtitkár -, mivel ennyi pénzt még a falusi vendéglátás fejlesztésére eddig nem fordíthattak az érintettek. Az UMVP két gazdaságfejlesztési intézkedésére összesen több mint 60 milliárd forintnyi forrásösszeget igényeltek.

Az UMVP hármas tengelyének további két intézkedésével együtt összesen több mint 5800 pályázat érkezett, több mint 110 milliárd forint támogatási igénnyel.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.