2009. március 3. 11:49

Kiemelt célként jelölte meg a falusi turizmus fejlesztését Gőgös Zoltán, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára kedden Budapesten az Idegenforgalmi és Kulturális Vidéki-Falusi Ernyőhálózat működésének megkezdését bejelentő rendezvényen Budapesten.

Gőgös Zoltán kitért rá: az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (UMVP) hármas tengelyének év elején lezárult pályázataira a falusi turizmus támogatására 35 milliárd forint fejlesztési igény érkezett 1500 pályázótól.

Ez jelentős összeg - mondta az MTI-nek az államtitkár -, mivel ennyi pénzt még a falusi vendéglátás fejlesztésére eddig nem fordíthattak az érintettek. Az UMVP két gazdaságfejlesztési intézkedésére összesen több mint 60 milliárd forintnyi forrásösszeget igényeltek.

Az UMVP hármas tengelyének további két intézkedésével együtt összesen több mint 5800 pályázat érkezett, több mint 110 milliárd forint támogatási igénnyel.

MTI/Menedzsment Fórum

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.