2017. március 10. 09:01

Kormánystratégia készül a pénzügyi tudatosság fejlesztésére.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

Ahhoz, hogy az iskolapadból kikerülő fiatalok korszerű tudással rendelkezzenek, elengedhetetlenül szükséges az alapvető pénzügyi fogalmak ismerete – hangsúlyozta Varga Mihály a Pénz7 zárónapján egy fővárosi középiskolában tartott rendhagyó órát követően. A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye szerint a tárcavezető elmondta, a pénzügyi tudatosság fejlesztését szolgáló kormánystratégia még ebben a félévben elkészül, a tárca irányításával.

Varga Mihály hangsúlyozta, folyamatosan új, egyre bonyolultabb pénzügyi termékek jelennek meg a piacon, ezért az ezzel járó kockázatokat és a pénzügyi környezetet megérteni és megfelelően kezelni szükséges. Megjegyezte, hogy a pénzügyi válság, a devizaalapú hitelek ügye, valamint a brókerbotrányok miatt is elengedhetetlen az általános pénzügyi kultúra fejlesztése. A pénzügyi jártasság erősítése és hozzá kapcsolódó programok kidolgozása sürgető és fontos nemzeti feladat – mutatott rá a szakminiszter.

A magyar kormány ezért tavaly ősszel a pénzügyi tudatosság fejlesztését célzó stratégia kidolgozása mellett döntött, amely a nemzetgazdasági tárca irányításával készül, és még a nyár előtt a kabinet asztalára kerül. A Pénz7 programja bekerült az idei tanév rendjébe, és a pénzügyi alapismeretek mellett a Nemzetgazdasági Minisztérium kezdeményezésére gazdálkodási-vállalkozói témával is bővült – emelte ki a miniszter.

mfor.hu