<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A lakástakarék pénztár szerint tovább bővülhet a lakáshitelezés, a piacon a Fundamenta az egyik legjelentősebb szereplő.

A Fundamenta várakozása szerint 2016-ban az új lakáshitelek piaca 400 milliárd forint fölé nőhet, miközben a lakástakarék pénztár eléri a 100 milliárd forintos éves hitelezési teljesítményt, amellyel a piaci részesedése továbbra is 25 százalék körül alakul majd. A társaság közleménye szerint a Fundamenta-Lakáskassza adta a hazai lakáshitelezés negyedét 2015-ben is.

A vállalat közleménye szerint a tavalyi 175 milliárd forintos ügyfélkifizetés után 2016-ban 200 milliárd forintnyi forrás biztosításával járul hozzá a lakáspiac és az építőipar fejlődéséhez. Közlésük szerint a teljes lakáspiacon mostanra 60 százalék közelébe emelkedett a legalább 1 éves kamatfixálású termékek aránya az új folyósításon belül, miközben a válságot megelőző időszakban még 90 százalékot tett ki a változó kamatozású hitelek aránya, ezáltal csökkentve a háztartások hiteltörlesztéshez kapcsolódó kamatkockázatát. Mindez – emelkedő reálbérekkel párosulva – a fogyasztási hajlandóság növekedéséhez vezethet.

A stabil, kiszámítható törlesztő részletek kedvező hatása a hitelportfólió minőségében is visszatükröződik. A társaság hiteleinek csupán kevesebb, mint 1,3 százaléka esetében tapasztalható 90 napon túli késedelem, szemben a piacon mért 13 százalék körüli értékkel.

A Fundamenta szerint a tavalyi évben bevezetett Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK) sem csökkentette a lakástakarék pénztárak népszerűségét.Ezt támasztja alá, hogy a CSOK mellé kiegészítő forrásként eddig mintegy 1500 esetben folyósított lakáshitelt a társaság.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.