TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Sikeres volt az álláskeresők, munkavállalók körében a 2006 februárjában indított "Lépj egyet előre" program, eddig 28 500-an jelentkeztek, és 12 500 jelentkező kapott lehetőséget arra, hogy ingyenesen az adott térségben leginkább keresett szakmához jusson.

A 28 500 jelentkezőből azért kaphattak csak 12 500-an támogatást, mert igen sok volt az olyan pályázó, aki már rendelkezett valamilyen szakmával, a program pedig elsősorban a szakképzetlenek képzését kívánja támogatni - tájékoztatott Soós Adrianna, a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal főigazgató-helyettese.

A program első szakaszához rendelkezésre álló 4,2 milliárd forinton felüli pótlólagos keretből még körülbelül hatszáz jelentkező kaphat majd támogatást, ezzel a mostani keret kimerül. A többiek már a márciusra, áprilisra tervezett újabb pályázati kiírást követően vehetnek részt a képzéseken.

Az újabb pályázati kiírások alapján a következő két évben évente tízezer álláskereső, munkavállaló kap lehetőséget a szakma elsajátítására, az ehhez rendelkezésre álló támogatási keret két évre 10,6 milliárd forint. A 4,2 milliárd forint és a 10,6 milliárd forint 75 százalékát az Európai Unió finanszírozza.

További programok segítik a munkavállalókat

Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat által egy évben a különféle képzésekbe bevont személyek száma eléri a százezret, ez a program tehát csak a képzések egy részét jelenti. A 12 500 eddigi támogatott 45 százalékának jelenleg is van munkája, de a képzettséggel jelentősen javíthatja munkaerő-piaci pozícióját.

A program célkitűzése volt, hogy a rendelkezésre álló forrásból 70 százalékban a legfeljebb nyolc általános iskolai végzettséggel rendelkező személyek képzését finanszírozzák, 21 százalékban az érettségizett szakképzetlenek képzését, és csak kilenc százalékos arányban kerülhettek a képzésbe azok, akik már rendelkeznek valamilyen szakképzettséggel.

A képzésekre több mint háromszáz képzőintézménnyel szerződött a hivatal. Ezek mind akkreditált, garantáltan minőségi képzést kínáló intézmények.

MTI/Menedzsment Fórum

Segítsen nekünk véleményével, és mi féléves előfizetéssel ajándékozzuk meg!

Rendszeresen olvassa cikkeinket, és lenne kedve részt venni a stratégiánk alakításában? Vegyen részt fókuszcsoportos kutatásunkban, és mi féléves előfizetéssel háláljuk meg segítségét, amely a Privátbankár.hu és az Mfor.hu hamarosan induló prémium szolgáltatására érvényes!

Kérjük, töltse ki az alábbi linken található kérdőívet, amely alapján a kutatást végző szakemberek összeállítják a fókuszcsoportokat. A kutatásba beválogatott jelentkezőket legkésőbb december 7-én értesítjük!

Jelentkezés

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.