2006. szeptember 11. 12:11

Magyarországi jelenlétének 10 éves jubileumát ünnepli idén a Grafton Recruitment Kft. Hazánkban az elmúlt évtizedben nem csupán a cégnél, hanem a munkaerő-piaci követelmények terén is óriási változások történtek, mondta el az mfor.hu-nak az évforduló apropóján a cég ügyvezető igazgatója.

Külföldiek is szívesen dolgoznak pár évet nálunk

Az évek során a Grafton cégprofilja is változott: a ma már négy üzletággal működő hagyományos munkaerő-közvetítési szolgáltatás mellett az évek folyamán munkaerő-kölcsönzéssel és tavaly óta (Spenglerfox néven) külön felsővezető kereséssel és kiválasztással foglalkozó tanácsadó hálózatot is működtet.

A külföldi megbízások száma hullámzó, most éppen felfutóban van. "Jelenleg az egyik legnagyobb informatikai cégnek keresünk Dániába magasan képzett IT-szakembereket" - emelt ki egy példát a cég által kínált nemzetközi karrier-lehetőségekből az ügyvezető. a társaság egyébként Finnországtól kezdve Dél-Koreáig közvetít magyar pályázókat.

Az EU-ból is szívesen jönnek

Érdekes jelenség ugyanakkor, hogy mostanság sokkal több az olyan külföldi munkavállaló, aki hazánkban szeretné kipróbálni magát. Míg tíz éve szinte csak a legfelső vezetői pozícióra lehetett egy-egy osztrák vagy svéd topmenedzsert elhelyezni, addig ma már alsóbb szintű állásokra is lényegesen egyszerűbb a toborzás. Sok olasz, finn vagy dán fiatal helyezkedik el Magyarországon. Legtöbben az otthoninál alacsonyabb fizetésért és általában 2-3 évig, vagy akár tovább is maradnak, főleg kalandvágyból.

Körte Ildikó

Menedzsment Fórum

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.