TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Magyarországi jelenlétének 10 éves jubileumát ünnepli idén a Grafton Recruitment Kft. Hazánkban az elmúlt évtizedben nem csupán a cégnél, hanem a munkaerő-piaci követelmények terén is óriási változások történtek, mondta el az mfor.hu-nak az évforduló apropóján a cég ügyvezető igazgatója.

Külföldiek is szívesen dolgoznak pár évet nálunk

Az évek során a Grafton cégprofilja is változott: a ma már négy üzletággal működő hagyományos munkaerő-közvetítési szolgáltatás mellett az évek folyamán munkaerő-kölcsönzéssel és tavaly óta (Spenglerfox néven) külön felsővezető kereséssel és kiválasztással foglalkozó tanácsadó hálózatot is működtet.

A külföldi megbízások száma hullámzó, most éppen felfutóban van. "Jelenleg az egyik legnagyobb informatikai cégnek keresünk Dániába magasan képzett IT-szakembereket" - emelt ki egy példát a cég által kínált nemzetközi karrier-lehetőségekből az ügyvezető. a társaság egyébként Finnországtól kezdve Dél-Koreáig közvetít magyar pályázókat.

Az EU-ból is szívesen jönnek

Érdekes jelenség ugyanakkor, hogy mostanság sokkal több az olyan külföldi munkavállaló, aki hazánkban szeretné kipróbálni magát. Míg tíz éve szinte csak a legfelső vezetői pozícióra lehetett egy-egy osztrák vagy svéd topmenedzsert elhelyezni, addig ma már alsóbb szintű állásokra is lényegesen egyszerűbb a toborzás. Sok olasz, finn vagy dán fiatal helyezkedik el Magyarországon. Legtöbben az otthoninál alacsonyabb fizetésért és általában 2-3 évig, vagy akár tovább is maradnak, főleg kalandvágyból.

Körte Ildikó

Menedzsment Fórum

Segítsen nekünk véleményével, és mi féléves előfizetéssel ajándékozzuk meg!

Rendszeresen olvassa cikkeinket, és lenne kedve részt venni a stratégiánk alakításában? Vegyen részt fókuszcsoportos kutatásunkban, és mi féléves előfizetéssel háláljuk meg segítségét, amely a Privátbankár.hu és az Mfor.hu hamarosan induló prémium szolgáltatására érvényes!

Kérjük, töltse ki az alábbi linken található kérdőívet, amely alapján a kutatást végző szakemberek összeállítják a fókuszcsoportokat. A kutatásba beválogatott jelentkezőket legkésőbb december 7-én értesítjük!

Jelentkezés

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.