2011. március 3. 06:58

Március közepéig meghosszabbították annak a közbeszerzési pályázatnak a határidejét, amelyet a második balatoni kompátkelő környezeti-, környezetvédelmi és gazdasági hatástanulmányának elkészítésére írtak ki - írja a Magyar Nemzet a csütörtöki számában.

Horváth Gyula, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója a lapnak elmondta: egy egész üdülési szezon szükséges az északi parton futó 71-es, a Belatonedericsnél csatlakozó 84-es, a déli parti 70-es és az M7-es utak forgalmának megszámlálásához.

A vezérigazgató közlése szerint a két komp megvásárlására 1,2 milliárd forintra lesz szükség.

A lap emlékeztet arra, hogy a Balatoni Hajózási Zrt. egy éve 50 millió forint uniós támogatáshoz jutott a megvalósíthatósági tanulmány elkészítésének finanszírozására.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.