2007. január 4. 09:51

Ez eddigi kilenc helyett öt igazgatóság irányítja január 1-től a Magyar Turizmus Zrt. tevékenységét. A társaság idén - a tavalyihoz hasonlóan - 4,6 milliárdos költségvetésből gazdálkodhat.

Megkezdődött a Magyar Turizmus Zrt. átszervezése, miután a társaság igazgatósága december végén elfogadta az új szervezeti és működési szabályzatot. A Zrt. vezetésének tájékoztatása szerint az átalakítás célja a 2007. évi források hatékonyabb felhasználása, a működési költségek egy részének marketing feladatokra történő átcsoportosítása, valamint a feladatok hatékonyabb ellátása.

Csökken az igazgatóságok száma

A szervezeti átalakítás elsősorban a döntési szintek és az igazgatóságok számának csökkentésével, továbbá a párhuzamos tevékenységek megszüntetésével jár. Ennek megfelelően az eddigi kilenc igazgatóság helyett 2007. január 1-től öt igazgatóság irányítja a Magyar Turizmus Zrt. tevékenységét. Ezek: a Marketing Igazgatóság, az E-commerce Igazgatóság, a Hálózati Igazgatóság, a Gazdasági Igazgatóság és az Emberi Erőforrás Igazgatóság. Jelentős változás, hogy a jövőben a Hálózati Igazgatóság alá tartozik a nemzetközi és a belföldi hálózat munkájának irányítása.

Több jut marketingre

A társaság 2007-ben a 2006. évi költségvetésével megegyező összegből, 4,6 milliárd forintból gazdálkodhat. Idén azonban 300 millió forinttal több jut marketingre, ami a változásoknak és a 25 százalékos létszámleépítésnek köszönhető.

A Magyar Turizmus Zrt. igazgatósága már elfogadta a 2007-es marketingtervének fő irányvonalait, amely alapján széleskörű szakmai egyeztetéseket kezdeményezett. A szakmai szervezetek és a regionális idegenforgalmi bizottságok január 15-ig fogalmazhatják meg az elképzelésekkel kapcsolatos észrevételeiket, javaslataikat. A marketingterv a Zrt. igazgatóságának és felügyelő bizottságának január végi jóváhagyásával válik véglegessé.

Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.