TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Ez eddigi kilenc helyett öt igazgatóság irányítja január 1-től a Magyar Turizmus Zrt. tevékenységét. A társaság idén - a tavalyihoz hasonlóan - 4,6 milliárdos költségvetésből gazdálkodhat.

Megkezdődött a Magyar Turizmus Zrt. átszervezése, miután a társaság igazgatósága december végén elfogadta az új szervezeti és működési szabályzatot. A Zrt. vezetésének tájékoztatása szerint az átalakítás célja a 2007. évi források hatékonyabb felhasználása, a működési költségek egy részének marketing feladatokra történő átcsoportosítása, valamint a feladatok hatékonyabb ellátása.

Csökken az igazgatóságok száma

A szervezeti átalakítás elsősorban a döntési szintek és az igazgatóságok számának csökkentésével, továbbá a párhuzamos tevékenységek megszüntetésével jár. Ennek megfelelően az eddigi kilenc igazgatóság helyett 2007. január 1-től öt igazgatóság irányítja a Magyar Turizmus Zrt. tevékenységét. Ezek: a Marketing Igazgatóság, az E-commerce Igazgatóság, a Hálózati Igazgatóság, a Gazdasági Igazgatóság és az Emberi Erőforrás Igazgatóság. Jelentős változás, hogy a jövőben a Hálózati Igazgatóság alá tartozik a nemzetközi és a belföldi hálózat munkájának irányítása.

Több jut marketingre

A társaság 2007-ben a 2006. évi költségvetésével megegyező összegből, 4,6 milliárd forintból gazdálkodhat. Idén azonban 300 millió forinttal több jut marketingre, ami a változásoknak és a 25 százalékos létszámleépítésnek köszönhető.

A Magyar Turizmus Zrt. igazgatósága már elfogadta a 2007-es marketingtervének fő irányvonalait, amely alapján széleskörű szakmai egyeztetéseket kezdeményezett. A szakmai szervezetek és a regionális idegenforgalmi bizottságok január 15-ig fogalmazhatják meg az elképzelésekkel kapcsolatos észrevételeiket, javaslataikat. A marketingterv a Zrt. igazgatóságának és felügyelő bizottságának január végi jóváhagyásával válik véglegessé.

Menedzsment Fórum

Segítsen nekünk véleményével, és mi féléves előfizetéssel ajándékozzuk meg!

Rendszeresen olvassa cikkeinket, és lenne kedve részt venni a stratégiánk alakításában? Vegyen részt fókuszcsoportos kutatásunkban, és mi féléves előfizetéssel háláljuk meg segítségét, amely a Privátbankár.hu és az Mfor.hu hamarosan induló prémium szolgáltatására érvényes!

Kérjük, töltse ki az alábbi linken található kérdőívet, amely alapján a kutatást végző szakemberek összeállítják a fókuszcsoportokat. A kutatásba beválogatott jelentkezőket legkésőbb december 7-én értesítjük!

Jelentkezés

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.