2006. november 30. 10:21

Mintegy 1,5 milliárd forint bevétel maradt el az idegenforgalomban a szeptemberi és októberi budapesti utcai zavargások miatt - jelentette ki Somogyi Zoltán, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium turizmusért felelős szakállamtitkára az MTI érdeklődésére Egerben.

Erre nem kiváncsiak a turisták

A vendégek elsősorban a budapesti, magas kategóriájú szálláshelyekről maradtak el, ami negyvenezer vendégéjszaka kiesését jelenti - közölte Somogyi Zoltán, aki egy turisztikai konferencián vett részt a hevesi megyeszékhelyen. Összességében az elmúlt két hónapban, az előző évek hasonló időszakához képest radikálisan, öt-hét százalékkal csökkent a látogatottság - tette hozzá.

A szakállamtitkár elmondta: nem ennek ellensúlyozására, ám mégis a csökkenő bevételek pótlása érdekében indították útjára több idegenforgalmi szervezettel közösen a Winter Invasion elnevezésű kampányt, amelynek keretében négy napos szállodai szolgáltatásokat kínálnak három nap áráért.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.