2006. november 30. 10:21

Mintegy 1,5 milliárd forint bevétel maradt el az idegenforgalomban a szeptemberi és októberi budapesti utcai zavargások miatt - jelentette ki Somogyi Zoltán, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium turizmusért felelős szakállamtitkára az MTI érdeklődésére Egerben.

Erre nem kiváncsiak a turisták

A vendégek elsősorban a budapesti, magas kategóriájú szálláshelyekről maradtak el, ami negyvenezer vendégéjszaka kiesését jelenti - közölte Somogyi Zoltán, aki egy turisztikai konferencián vett részt a hevesi megyeszékhelyen. Összességében az elmúlt két hónapban, az előző évek hasonló időszakához képest radikálisan, öt-hét százalékkal csökkent a látogatottság - tette hozzá.

A szakállamtitkár elmondta: nem ennek ellensúlyozására, ám mégis a csökkenő bevételek pótlása érdekében indították útjára több idegenforgalmi szervezettel közösen a Winter Invasion elnevezésű kampányt, amelynek keretében négy napos szállodai szolgáltatásokat kínálnak három nap áráért.

MTI/Menedzsment Fórum

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.