Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Miután Süli Jánost tárca nélküli miniszterré nevezték ki, felkerült a kormány honlapjára a vagyonnyilatkozata.

Süli János, Paks polgármestere május 2-i hatállyal a paksi atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli minisztere lett. Most a vagyonnyilatkozata is felkerült a kormany.hu-ra.

Eszerint összesen 4 ingatlannal rendelkezik, 3 Pakson, egy pedig Madocsán található. Pakson 1/2-ed részben tulajdonosa egy 128 néngyzetméteres családi háznak, amit 1989-ben építettek, mellette 1998-ben vett egy 1049 és egy 978 négyzetméteres legelőt is. A paksi ingatlanok mellé 2002 májusában megvásárolt egy madocsai üdülőt, a 475 négyzetméteres területen egy 75 négyzetméteres ingatlan található a vagyonnyilatkozata szerint.

Süli János a dokumentum szerint egy 2009 márciusában megvásárolt Opel Astrát használ, egy évvel korábban pedig egy Maxum 1800 SR3 típusú motorcsónakra is szert tett.

Valahogy így nézhet ki az ominózus motorcsónak (Fotó: Globe Sailor)

Ami a megtakarításait illeti, az új tárca nélküli miniszter diverzifikált portfólióval rendelkezik.

  • 6 millió forintja van OTP, Mol és FHB részvényekben,
  • 9,6 milliót befektetési jegyekben tart,
  • 1,35 millió értékben van CIG részvénye,
  • és 8,4 milliója van nyugdíj-előtakarékossági számlán.

Bankszámlán tart 2 millió forintot és 22 700 eurót (ez közel 7 millió forint), más szerződés alapján pedig még 70 milliós követelése van.

A pénzügyi eszközökkel szemben pedig egy mindössze 9 millió forintos hiteltartozása van Sülinek.

2 cégben is érdekelt

Süli János két gazdasági társaságban is érdekelt. 54 százalékos, tehát többségi tulajdonrésze van a mérnöki tevékenységgel, műszaki tanácsadással foglalkozó EMI-Duna Kft.-ben. A cégnek az elérhető legutóbbi (2015-ös) beszámolója szerint 38,7 milliós árbevétele és 8,2 milliós nyeresége volt.

Süli másik érdekeltsége a budapesti székhelyű Aquaenergia Kft., a cégben 33 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik a vagyonnyilatkozat szerint. A társaság a beszámolója szerint 2015-ben egy forint árbevételre sem tett szert, előző évben is alig 2 millió folyt be a kasszába. Az Aquaenergia a honlapja szerint kizárólagos jogokkal rendelkezik Fontányi Gábor feltaláló által jegyzett szabadalmak hasznosítására és a megújuló energia elkötelezett híve.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.