2006. május 11. 13:11

A virtuális állásbörze három napig volt elérhető a CV-Online weboldalán. Itt képviseltették magukat a cégek "standokkal", melyek rövid leírást tartalmaztak a vállalatokról, a felvételi folyamatról, az ajánlott pozíciókról és feltételekről.

Az álláskeresők a hagyományos állásbörzékhez hasonlóan a jelentkezésen túl kérdéseket is feltehettek a résztvevőknek. Mivel az online állásbörze internet kapcsolattal bárhonnan elérhető volt, az álláskeresőknek nem kellett több száz kilométert utazniuk ahhoz, hogy részt vehessenek.

A börzén 74 cég, többek között informatikai, építési, gyógyszeripari, kereskedelmi, oktatási tevékenységet végző vállalatok képviseltették magukat, így bárki találhatott számára megfelelő pozíciót.

"Az álláskeresők igen aktívak voltak. Az állásbörze oldalaira több mint 30 ezren látogattak el a fenti időszak alatt, s közel 350 hozzászólás érkezett" - fejtette ki Szabó Szilvia, a CV-Online magyarországi vezetője. Az álláskeresők és állást kínálók is elégedettek voltak a kezdeményezéssel. A börze hatékonyságát igazolja az is, hogy a hirdetésekre való jelentkezés után több álláskeresőt már másnapra behívtak interjúra.

Menedzsment Fórum