2011. április 20. 08:22

A nyaralásra készülők háromnegyede online tervezi meg az utazásait - derül ki az NRC piackutató által a Vendégváró.hu megbízásából április elején készített reprezentatív online kutatásból.

A közlemény szerint a válaszadók 76 százaléka tervezi meg utazását az interneten. Legtöbbjük, 78 százalékuk a helyszínt választja ki és leginkább az árakról tájékozódik a világhálón.

Az utazás iránt érdeklődők 55 százaléka kereső oldalakon kezdi az információszerzést, de népszerűek a szállásajánlatokat gyűjtő portálok is, ezeken a felhasználók 47 százaléka fordul meg. A válaszadóknak mindössze 9 százaléka nyilatkozott úgy, hogy szállodák weboldalán kezdi a keresést.

Az online utazástervezés során a legfontosabb tartalom a szállást bemutató fotók, amelyeket az internetezők 87 százaléka nézeget szívesen. A válaszadók 79 százaléka tartja fontosnak az akciókról, csomagajánlatokról szóló tartalmakat, 56 százalékuk pedig a programajánlatok iránt is érdeklődik.

Az online szállásajánlatok elfogadásánál a válaszadók 92 százalékánál az ár, 61 százalékánál a csomagajánlatok és 57 százalékánál az elérhető szolgáltatások voltak az elsődlegesek.

Körtvélyesi Erzsébet turisztikai szakértő, a Vendégváró.hu oldalt üzemeltető Well-Press Kft. ügyvezetője szerint azonban ez az adat megtévesztő, mert első látásra azt sugallja, hogy az ár alapján döntenek az internetezők, de valójában az ár-érték arány a legfontosabb szempont.

A szakértő a közleményben hozzáteszi, hogy a tapasztalatok szerint a csomagajánlatok miatt sokan a szokottnál magasabb kategóriájú szállásokat is kipróbálnak.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.