2006. november 23. 10:56

A regionális, Szabolcs, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megye munkaügyi feladatait is ellátó intézmény január elsején kezdi meg működését - mondta az MTI-nek Szabados József, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Munkaügyi Tanács elnöke.

Rusin József, a jelenlegi nyírségi munkaügyi központ igazgató-helyettese elmondta: az átszervezés részletei még nem ismeretesek, így arról egyelőre nem tudnak tájékoztatást adni.

Idén 3,5 milliárd forintból közel 15 ezer munkanélkülinek tudott segíteni a szabolcsi munkaügyi tanács. Az érintettek képzésükhöz és vállalkozóvá válásukhoz is kaptak anyagi segítséget. Idén például 110 képzést indítottak Szabolcsban, mintegy 2500-an tanulhattak piacképes szakmát, amellyel elhelyezkedési esélyeik javultak.

A hátralévő alig másfél hónapban már csak az úgynevezett maradvány-összegből tudják segíteni a szabolcsi álláskeresőket, a rendelkezésre álló 85,3 millió forintból közhasznú munka szervezéséhez adnak pénzt pályázó munkáltatóknak.

Szabolcsban változatlanul nagy a munkanélküliség aránya, jelenleg több, mint 41 000 álláskeresőt tartanak nyilván. A regisztrációkban szereplők tábora szinte állandósult az utóbbi években, néhány ezres csökkenés csak a nyári hónapokban, az idénymunkákkal következik be.

MTI/Menedzsment Fórum