2006. november 23. 10:56

A regionális, Szabolcs, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megye munkaügyi feladatait is ellátó intézmény január elsején kezdi meg működését - mondta az MTI-nek Szabados József, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Munkaügyi Tanács elnöke.

Rusin József, a jelenlegi nyírségi munkaügyi központ igazgató-helyettese elmondta: az átszervezés részletei még nem ismeretesek, így arról egyelőre nem tudnak tájékoztatást adni.

Idén 3,5 milliárd forintból közel 15 ezer munkanélkülinek tudott segíteni a szabolcsi munkaügyi tanács. Az érintettek képzésükhöz és vállalkozóvá válásukhoz is kaptak anyagi segítséget. Idén például 110 képzést indítottak Szabolcsban, mintegy 2500-an tanulhattak piacképes szakmát, amellyel elhelyezkedési esélyeik javultak.

A hátralévő alig másfél hónapban már csak az úgynevezett maradvány-összegből tudják segíteni a szabolcsi álláskeresőket, a rendelkezésre álló 85,3 millió forintból közhasznú munka szervezéséhez adnak pénzt pályázó munkáltatóknak.

Szabolcsban változatlanul nagy a munkanélküliség aránya, jelenleg több, mint 41 000 álláskeresőt tartanak nyilván. A regisztrációkban szereplők tábora szinte állandósult az utóbbi években, néhány ezres csökkenés csak a nyári hónapokban, az idénymunkákkal következik be.

MTI/Menedzsment Fórum

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.