<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A jövő év végére mintegy nyolcmilliárd forintos beruházással elkészül a Napfényfürdő Szeged, a csongrádi megyeszékhely háromezer fő befogadására alkalmas, 4400 négyzetméteres vízfelületű új wellness, élmény és gyógyászati komplexuma - közölte Hülvely István, a Hunguest Hotels Zrt. vezérigazgatója szerdán a Tisza-parti városban.

A hárommilliárd forintos európai uniós támogatással megépülő 27 ezer négyzetméteres teljes alapterületű fürdőkomplexumban dominálni fog az éves üzemeltetésű rész - mondta a szakember a beruházás ünnepélyes alapkőletételekor.

A tervek szerint 2009 karácsonyára elkészülő fürdőben Magyarországon egyedülálló csúszdapark épül, Európa legmagasabb, 27 méteres fedett vízi csúszdájával. A hagyományos szolgáltatások mellett családi wellness részleg, a kiváló szegedi termálvizet használó gyógyászati részleg, és egy csendes relaxációs zóna is várja majd az évi 5-600 ezer vendéget - közölte Hülvely István.

A projekt teljes költsége mintegy nyolcmilliárd forint, ebből hárommilliárd forint uniós támogatás, és ugyanekkora összeg a Magyar Fejlesztési Bank hitele - amelyre a Hunguest Hotels Zrt. készfizető-kezességet vállalt. Az önkormányzat egymilliárd forint értékben apportált telket a beruházásra létrehozott projektcégbe, a Ligetfürdő Kft.-be, a szállodacég pedig hasonló nagyságban emel tőkét, illetve nyújt tagi kölcsönt a vállalkozásnak - mondta a vezérigazgató.

Botka László szegedi polgármester elmondta, az elmúlt öt-hat évben megduplázódott a Szegedre látogató turisták száma. A város gazdaságának fejlődése szempontjából egyre fontosabb az idegenforgalom, amely a településen már több ezer családnak nyújt megélhetést.

MTI/Menedzsment Fórum