TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A jövő év végére mintegy nyolcmilliárd forintos beruházással elkészül a Napfényfürdő Szeged, a csongrádi megyeszékhely háromezer fő befogadására alkalmas, 4400 négyzetméteres vízfelületű új wellness, élmény és gyógyászati komplexuma - közölte Hülvely István, a Hunguest Hotels Zrt. vezérigazgatója szerdán a Tisza-parti városban.

A hárommilliárd forintos európai uniós támogatással megépülő 27 ezer négyzetméteres teljes alapterületű fürdőkomplexumban dominálni fog az éves üzemeltetésű rész - mondta a szakember a beruházás ünnepélyes alapkőletételekor.

A tervek szerint 2009 karácsonyára elkészülő fürdőben Magyarországon egyedülálló csúszdapark épül, Európa legmagasabb, 27 méteres fedett vízi csúszdájával. A hagyományos szolgáltatások mellett családi wellness részleg, a kiváló szegedi termálvizet használó gyógyászati részleg, és egy csendes relaxációs zóna is várja majd az évi 5-600 ezer vendéget - közölte Hülvely István.

A projekt teljes költsége mintegy nyolcmilliárd forint, ebből hárommilliárd forint uniós támogatás, és ugyanekkora összeg a Magyar Fejlesztési Bank hitele - amelyre a Hunguest Hotels Zrt. készfizető-kezességet vállalt. Az önkormányzat egymilliárd forint értékben apportált telket a beruházásra létrehozott projektcégbe, a Ligetfürdő Kft.-be, a szállodacég pedig hasonló nagyságban emel tőkét, illetve nyújt tagi kölcsönt a vállalkozásnak - mondta a vezérigazgató.

Botka László szegedi polgármester elmondta, az elmúlt öt-hat évben megduplázódott a Szegedre látogató turisták száma. A város gazdaságának fejlődése szempontjából egyre fontosabb az idegenforgalom, amely a településen már több ezer családnak nyújt megélhetést.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.