2005. július 22. 09:11

Napjaink egyik leperspektivikusabb pályája a mérnöki szakma. A pályakezdők számára ugyanakkor lényeges tudni, hogy milyen elvárásoknak kell megfelelniük a frissdiplomás mérnököknek, a munkáltatók számára ki az ideális jelölt, illetve, hogy milyen személyiségjegyek szükségesek a minél gyorsabb elhelyezkedéshez? A Jobpilot körképéből a fenti kérdésekre is választ kaphatnak az érdeklődők.

Vegyészmérnökök: nem könnyű az álláshoz jutás

[ajanlo=194][igazitas=left/]A pályakezdő mérnökök közül az elhelyezkedés jelenleg a vegyészmérnököknek nehéz, legtöbbjük ugyanis főleg laboratóriumi közegben képes maximumot nyújtani, kutatókra viszont -nagy létszámban- nincs szükség. "A jó angol nyelvtudással rendelkező villamosmérnökök és a gépészmérnökök a legkeresettebbek, de igény mutatkozik a műanyagipar felé orientálódókra is. Utóbbiak többsége viszont nem felel meg a nyelvtudással kapcsolatos elvárásoknak" - jegyezte meg Tűzkő Boglárka.

Az építőmérnökök is viszonylag jó helyzetben vannak, a jó fellépésű építőmérnökök elhelyezkedési ideje átlagosan három hónap.

A legfontosabb elvárások

  • Nyelvtudás: középfokú angol vagy német

  • Személyiségjegyek: Lelkes, motivált, talpraesett, tanulni és fejlődni vágyó, agilis, céltudatos, magabiztos fellépésű

  • Készségek: jó kommunikációs készség


Forrás: Jobpilot

Kapcsolódó anyagok
Tévhitek a karrierépítésről
Tippek a sikeres angol nyelvű állásinterjúhoz
Több lépcsős út vezet az ideális állásig
Hallgatni is tudni kell az állásinterjún

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.