<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Mi a béke ára Ukrajnában és ki fizeti meg? Lesz-e hitel Magyarországon?

Találkozzon személyesen neves külpolitikai szakértőkkel és bankvezérekkel!

Klasszis Klub Live - először élőben, személyesen, Budapesten!
Vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. március 23.

Jelentkezzen most!

A turizmusban működő vállalkozások, a cégek és a lakosság várakozásait bemutató turizmusbarométer kis mértékben csökkent az Ecostat első félévben készített felmérése szerint, és 32,9 százalékot mutatott.

A Professional Publishing Hungary Kiadó által szervezett turisztikai szakmai konferencián bemutatott felmérés szerint az Ecostat 2009. első félévi mutatójának 32,9 százalékos értéke mintegy 3 százalékponttal alacsonyabb az előző hat havi értéknél, és 11,4 százalékponttal marad el a 2008. első félévi, az akkori 44,3 százalékos és az eddig mért második legmagasabb várakozástól.

A csökkenés viszonylag alacsony mértékét az magyarázza, hogy tavaly a második félévben készített felmérésük épp a gazdasági és pénzügyi válság tetőzésekor készült, és már akkor jelentős, 8,4 százalékpontos visszaesést regisztráltak a turisztikai vállalkozásoknál. A mostani kutatás a tavaszi-nyári időszakot szondázza, ezért a szezonhatás miatt is kisebb a visszaesés.

A felmérés szerint a következő félévben a lakosság nyaralásra, üdülésre kevesebbet tud majd költeni, mint egy évvel korábban, de nagyobb kiadást tervez, mint hat hónapja.

Menedzsment Fórum