TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A magán- és az állami munkaerő-közvetítők, -kölcsönzők szolgáltatásait osztályozó minőségbiztosítási rendszer készül kifejezetten a foglalkoztatók és az álláskeresők védelmében. A magyar Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSZ) egy olyan uniós programban vesz részt, amely többek között a megbízhatóság, a pontosság, a reakcióidő alapján minősítené a közvetítőket - olvasható a Világgazdaságban.

A rangsorolás összesen 658 magánközvetítőt, közel hatszáz kölcsönzőt, illetve a húsz munkaügyi központot, s a hozzájuk tartozó 173 kirendeltséget érinti. A projekt vezetője az olasz munkaügyi szervezet; a 2007 elején véget érő munka célja pedig, hogy legyen egy az EU számára elfogadható közös minőségbiztosítási rendszer ezen szolgáltatókra vonatkozóan.

A projektcsapat résztvevői számára is jó példa a Nagy-Britanniában működő Jobcentre Plus, amely méri a munkaközvetítői szolgáltatások nívóját. Egy átlagos munkavállaló elhelyezése egy pontot ér, ám ha hátrányos helyzetű, akkor többet: például egyedülálló szülő munkához juttatása 12 pontot szerez a közvetítőnek.

A brit minőségbiztosítási rendszerben az úgynevezett munkáltatói eredmény az éppen hiányzó munkaerő megtalálását osztályozza. A toborzásnak - a foglalkoztatói elvárásokhoz viszonyítva - legalább 84 százalékos sikerrel kell megtörténnie - írja a Világgazdaság.

Segítsen nekünk véleményével, és mi féléves előfizetéssel ajándékozzuk meg!

Rendszeresen olvassa cikkeinket, és lenne kedve részt venni a stratégiánk alakításában? Vegyen részt fókuszcsoportos kutatásunkban, és mi féléves előfizetéssel háláljuk meg segítségét, amely a Privátbankár.hu és az Mfor.hu hamarosan induló prémium szolgáltatására érvényes!

Kérjük, töltse ki az alábbi linken található kérdőívet, amely alapján a kutatást végző szakemberek összeállítják a fókuszcsoportokat. A kutatásba beválogatott jelentkezőket legkésőbb december 7-én értesítjük!

Jelentkezés

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.