2006. szeptember 12. 06:36

A magán- és az állami munkaerő-közvetítők, -kölcsönzők szolgáltatásait osztályozó minőségbiztosítási rendszer készül kifejezetten a foglalkoztatók és az álláskeresők védelmében. A magyar Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSZ) egy olyan uniós programban vesz részt, amely többek között a megbízhatóság, a pontosság, a reakcióidő alapján minősítené a közvetítőket - olvasható a Világgazdaságban.

A rangsorolás összesen 658 magánközvetítőt, közel hatszáz kölcsönzőt, illetve a húsz munkaügyi központot, s a hozzájuk tartozó 173 kirendeltséget érinti. A projekt vezetője az olasz munkaügyi szervezet; a 2007 elején véget érő munka célja pedig, hogy legyen egy az EU számára elfogadható közös minőségbiztosítási rendszer ezen szolgáltatókra vonatkozóan.

A projektcsapat résztvevői számára is jó példa a Nagy-Britanniában működő Jobcentre Plus, amely méri a munkaközvetítői szolgáltatások nívóját. Egy átlagos munkavállaló elhelyezése egy pontot ér, ám ha hátrányos helyzetű, akkor többet: például egyedülálló szülő munkához juttatása 12 pontot szerez a közvetítőnek.

A brit minőségbiztosítási rendszerben az úgynevezett munkáltatói eredmény az éppen hiányzó munkaerő megtalálását osztályozza. A toborzásnak - a foglalkoztatói elvárásokhoz viszonyítva - legalább 84 százalékos sikerrel kell megtörténnie - írja a Világgazdaság.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.