1p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A németek relatív többsége ellenzi, hogy eltűnjön a készpénz a mindennapokból.

A GfK nürnbergi piackutató csütörtökön ismertette felmérése eredményét, miszerint a megkérdezettek 44 százaléka nemmel szavazna, és csak 20 százalék támogatná, ha népszavazásra bocsátanák azt a kérdést: kivonják-e az összes papírpénzt és érmét a mindennapi használatból.

Ezekről a bankjegyekről néznek vissza nők

A készpénzpártiak leggyakoribb érve az volt, hogy jobban áttekinthetők a személyes kiadások, ha a pénz fizikai valójában is jelen van. Sokan egyszerűen azért tartanák meg a készpénzt, mert így szokták meg. A válaszadók tekintélyes része azt mondta: adatvédelmi aggályai lennének, ha csak elektronikus formában lehetne fizetni.

Azok, akik lemondanának a készpénzről, általában gyakorlati indokokat soroltak: szerintük sokkal egyszerűbb kártyával vagy okostelefonnal fizetni, ráadásul, mondják, ha nincs nálunk készpénz, nem tudjuk elveszíteni és el sem lophatják.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!