TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Az idei szezonban minden budapesti strandon több volt a látogató, mint tavaly nyáron: összességében 30 százalékkal nőtt a vendégforgalom. Több mint 620 ezren strandoltak a fővárosban májustól augusztus 31-ig annak ellenére, hogy az időjárás nem kedvezett a fürdőzésnek, négyszer annyi eső esett a nyár közepén, mint tavaly.

A bevételek azonban csak kismértékben nőttek, hiszen - az idén bevezetett vendégcsalogató kedvezmények miatt - mintegy 22 százalékkal csökkentek az átlagos jegyárak.

A szezon legnépszerűbb újdonsága, az úgynevezett "Strandváró Napok" voltak. Ennek keretében hétfőtől szombatig minden nap más-más strand fogadta féláron a vendégeket. Egy-egy ilyen akciós napon az adott intézményben megháromszorozódott a strandolók száma. A Strandváró Napok, a családi jegy és az egyéb akciós jegyárak lehetővé tették, hogy az "árérzékeny" közönség is gyakrabban strandolhasson.

Kedvező fogadtatásra talált, hogy a "Strandváró Napok" pozitív tapasztalatai alapján újra megnyitott a Pünkösdfürdői strand is. Idén nyáron ez volt Budapest legolcsóbb fürdőhelye. Az egyik legszebb fővárosi strandra naponta mintegy 700-an - összesen mintegy 30 ezren látogattak el.

A júliusi rossz időjárás nem kedvezett a strandoknak, a 31 napból 15 esős volt, míg tavaly ugyanebben az időszakban afrikai hőhullám hozott rendkívüli kánikulát. A szezon legjobb hónapja az augusztus volt: az összes fürdőbe, csak ebben a hónapban 160 ezerrel többen vettek jegyet, mint tavaly - áll a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben.

Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.