<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Az idei szezonban minden budapesti strandon több volt a látogató, mint tavaly nyáron: összességében 30 százalékkal nőtt a vendégforgalom. Több mint 620 ezren strandoltak a fővárosban májustól augusztus 31-ig annak ellenére, hogy az időjárás nem kedvezett a fürdőzésnek, négyszer annyi eső esett a nyár közepén, mint tavaly.

A bevételek azonban csak kismértékben nőttek, hiszen - az idén bevezetett vendégcsalogató kedvezmények miatt - mintegy 22 százalékkal csökkentek az átlagos jegyárak.

A szezon legnépszerűbb újdonsága, az úgynevezett "Strandváró Napok" voltak. Ennek keretében hétfőtől szombatig minden nap más-más strand fogadta féláron a vendégeket. Egy-egy ilyen akciós napon az adott intézményben megháromszorozódott a strandolók száma. A Strandváró Napok, a családi jegy és az egyéb akciós jegyárak lehetővé tették, hogy az "árérzékeny" közönség is gyakrabban strandolhasson.

Kedvező fogadtatásra talált, hogy a "Strandváró Napok" pozitív tapasztalatai alapján újra megnyitott a Pünkösdfürdői strand is. Idén nyáron ez volt Budapest legolcsóbb fürdőhelye. Az egyik legszebb fővárosi strandra naponta mintegy 700-an - összesen mintegy 30 ezren látogattak el.

A júliusi rossz időjárás nem kedvezett a strandoknak, a 31 napból 15 esős volt, míg tavaly ugyanebben az időszakban afrikai hőhullám hozott rendkívüli kánikulát. A szezon legjobb hónapja az augusztus volt: az összes fürdőbe, csak ebben a hónapban 160 ezerrel többen vettek jegyet, mint tavaly - áll a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben.

Menedzsment Fórum