2007. szeptember 12. 07:31

Társadalmi vitára bocsátotta a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) a turizmusfejlesztési pályázati kiírások tervezetét.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv regionális fejlesztési operatív programjaiban megjelenő tizennyolc pályázati kiíráshoz a véleményeket szeptember 20-áig várja az ügynökség elektronikus úton. A pályázati kiírások turisztikai vonzerő növelésére illetve szálláshelyek bővítésre szólnak.

A balatoni térség turisztikai vonzerejének növelésére a tervek szerint 4,6 milliárd forint keretet fordítanának az üdülőkörzetet érintő három regionális operatív programban.

A tervek szerint a Dél-Alföldön az egészségturisztikai létesítmények komplex fejlesztésére 7,116 milliárd forintot, a versenyképes turisztikai termékre és attrakcióra 8,608 milliárd forintot, a kereskedelmi szálláshelyek fejlesztésére 4,6 milliárd forintot irányoznak elő.

A társadalmi vitára bocsátott pályázati kiírás tervezete szerint Dél-Dunántúlon turisztikai termékre és szolgáltatásokra 6,186 milliárd forintot, helyi jelentőségű egészségturizmus ösztönzésére 0,525 milliárd forintot, szálláshelyfejlesztésre 9,5 milliárd forintot szánnak.

Észak-Alföldön a versenyképes turisztikai termék és attrakció fejlesztésre 9,607 milliárd forintot, kereskedelmi szálláshelyek és szolgáltatások minőségi fejlesztésére 3,75 milliárd forintot kívánnak fordítani.

Az Észak-Magyarországi régióban turisztikai attrakciókra 6,524 milliárd forintot, szálláshelyek és szolgáltatások minőségi fejlesztésére 4,016 milliárd forintot lehetne megpályázni.

Három pályázatot terveznek kiírni a Közép-Dunántúli operatív programban. A régió arculatát meghatározni képes turisztikai vonzerőre 6,757 milliárd forintot, az integrált turisztikai település- és térségfejlesztésre 2,261 milliárd forintot, szálláshelyek és turisztikai termékkínálat értékét növelő egyéb szolgáltatás infrastrukturális és minőségi fejlesztésére 1,787 milliárd forintot különítenének el.

Közép-Magyarországon - a tervek szerint - turisztikai vonzerő- és termékfejlesztésre 2,85 milliárd forintra, turisztikai fogadóképesség javítására 1,37 milliárd forintra írnának ki pályázatot.

A Nyugat-Dunántúlon a régió történelmi és kulturális örökségének fenntartható hasznosítása és természeti értékeken alapuló aktív turisztikai programokra 3,38 milliárd forintot, kereskedelmi szálláshely kapacitásának bővítésére és szolgáltatásra 1,51 milliárd forintot fordítanának a pályázatokon.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.