2005. november 9. 08:31

A kereskedelmi posztokra jelentkezőktől precíz munkavégzést és határozottságot várnak, az informatikai állásoknál a jó szervezőképesség és a kreativitás, a gazdasági posztoknál a teherbíróképesség és az elemzőkészség jelent előnyt – írja a Világgazdaság.

Az Országos Felvételi Információs Központ (OFIK) trendelemzéséből kiderül: főleg tárgyalóképes angolnyelvtudást, jó kommunikációs készséget, illetve önálló munkavégzést és szakmai tapasztalatot várnak el a diplomás álláskeresőktől a hazai munkaadók. Megállapítható, hogy a diplomás álláshirdetések feladói 80 százalékban multinacionális cégek.

Érdekes, hogy az élelmiszer-kereskedelemben érdekelt multinacionális vállalatok általában vezető, illetve egy-egy részleg irányítói posztjára keresnek diplomás munkaerőt. Az egészségügyi hirdetések több mint 80 százaléka orvoslátogatókat toboroz. Az orvosi vagy gyógyszerészeti diploma mellett sok esetben elegendő a főiskolai végzettség is.

Az állásajánlatok alapján a gazdasági diplomát igénylő posztokon az átlagosnál nagyobb teherbíró képességre és elemzőkészségre van szükség. Ilyen végzettséggel leggyakrabban az account menedzser, értékesítési, gazdasági-pénzügyi, illetve HR-vezetői, valamint kereskedelmi igazgatói, kontroller, logisztikai és marketingmunkatársi pozícióba kerestek új kollégát - áll a Világgazdaságban.

Menedzsment Fórum

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.