TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A kereskedelmi posztokra jelentkezőktől precíz munkavégzést és határozottságot várnak, az informatikai állásoknál a jó szervezőképesség és a kreativitás, a gazdasági posztoknál a teherbíróképesség és az elemzőkészség jelent előnyt – írja a Világgazdaság.

Az Országos Felvételi Információs Központ (OFIK) trendelemzéséből kiderül: főleg tárgyalóképes angolnyelvtudást, jó kommunikációs készséget, illetve önálló munkavégzést és szakmai tapasztalatot várnak el a diplomás álláskeresőktől a hazai munkaadók. Megállapítható, hogy a diplomás álláshirdetések feladói 80 százalékban multinacionális cégek.

Érdekes, hogy az élelmiszer-kereskedelemben érdekelt multinacionális vállalatok általában vezető, illetve egy-egy részleg irányítói posztjára keresnek diplomás munkaerőt. Az egészségügyi hirdetések több mint 80 százaléka orvoslátogatókat toboroz. Az orvosi vagy gyógyszerészeti diploma mellett sok esetben elegendő a főiskolai végzettség is.

Az állásajánlatok alapján a gazdasági diplomát igénylő posztokon az átlagosnál nagyobb teherbíró képességre és elemzőkészségre van szükség. Ilyen végzettséggel leggyakrabban az account menedzser, értékesítési, gazdasági-pénzügyi, illetve HR-vezetői, valamint kereskedelmi igazgatói, kontroller, logisztikai és marketingmunkatársi pozícióba kerestek új kollégát - áll a Világgazdaságban.

Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.